Tihomir Mihalj i Zlatko Mezeji predstavili su na današnjoj konferenciji za medije u Strossmayerovom parku dio programa nezavisne liste “Imamo PUT – imamo CILJ” ispred koje će ići na lokalne izbore.

Đakovu je potrebna klaonica

Odmah na početku konferencije Tihomir Mihalj istaknuo je kako oni nisu ničija marioneta, nego su jedina nezavisna lista u gradu Đakovu, a zatim je krenuo o programu:

“Jedan od programa je đakovačka klaonica. Zamišljena je da bude poveznica između proizvođača, na uslugama OPG-ovima, uslužna i prerađivačka. Moći će služiti na svrhu svim zainteresiranim građanima Đakova i Đakovštine. Projekt je ciljan prema resornim ministarstvima i EU fondovima.”

Još jednom je naglasio kako je njihova nit vodilja “program jednakih mogućnosti”, za koji tvrdi kako u Đakovu ne postoji, a zatim je rekao nešto više o drugom ciljanom projektu:

“Naš drugi ciljani projekt bit će višenamjenska sportska dvorana koja će se raditi po europskim standardima i u njoj će se moći održavati sva europska i svjetska natjecanja. U njoj će svi sportovi u gradu biti jednako zastupljeni te će ju svi moći jednako koristiti. Najviše ciljamo na mlade.”

Treći dio programa odnosi se na “Zelenu tržnicu”:

“Treći dio programa, koji zovemo “Zelena tržnica” je ideja koju nije nitko razvio. Ona bi bila natkrivena i trebala bi biti ciljana prema domaćim proizvođačima koji bi na njoj imali bolje uvjete za izlaganje i prodaju svojih proizvoda. Projekt je također ciljan prema resornim ministarstvima i EU fondovima.”

Mimoza bi postala veleučilište

Četvrta točka je svima poznata Mimoza, famozna zgrada koja je neiscrpan predmet političkih razgovora, od koje bi napravili veleučilište bazirano na turističkim smjerovima:

“Do sada nitko nije znao što bi s Mimozom. Ako dođemo do pozicije da možemo odlučivati o sudbini Mimoze od nje bi napravili veleučilište. To je ideja stara otprilike 12 godina, a građani bi imali itekakve koristi od toga. Tamo bi bilo bar stotinjak studenata koji bi iznajmljivali stanove te koji bi bili potrošači. Drugi dio Mimoze koristili bi za iznajmljivanje ureda, kako se to recimo radi u Osijeku (BIOS).”

Veleučilište bi se baziralo na turističkim smjerovima jer smatraju kako Slavonija i Baranja postaju sve važnije turističke destinacije

Na kraju je Tihomir Mihalj dodao kako se njihova ozbiljnost vidi u tome što je prije koji dan napravljena lažna Facebook stranica gdje se netko predstavlja u njihovo ime te još jednom istaknuo kako nisu ničija marioneta i da neće surađivati ni s kim tko želi izvlačiti novac iz grada.

Zlatko Mezeji: Gradsko poglavarstvo je krpelj na leđima građana

Nakon toga je riječ uzeo Zlatko Mezeji:

“Trenutno je stvorena jedna jako dobra poveznica gdje ćemo ići u pravcu ruralnog razvoja gdje postoji mnoštvo mogućnosti za sve profile djelatnosti, posebice za prigradska naselja, ali i Đakovo. U svim navedenim projektima možemo umrežiti našu tradiciju, Đakova, Đakovštine, jer mi smo prepoznatljivi i poznati po mnogim kulturnim događanjima i sportu. Naš “program jednakih mogućnosti” pruža jednaka prava svima bez obzira na spol, boju kose, stranačku, vjersku pripadnost, imovinsko stanje i ostalo. To je program namijenjen svima i vjerujemo da ćemo ga provesti na način da Gradsko poglavarstvo ne bude najveći poslodavac u Đakovu kao što je to trenutno.”

Još se dotaknuo Gradskog poglavarstva:

“Njihova prihodovna osnova je nula bodova, oni su krpelj na leđima svih nas, oni su krpelj na leđima poreznih obveznika, što je po meni nelogično.”

Kao primjer lokalnih jedinica kojima bi Đakovo trebalo težiti naveo je Mariju Bistricu i Varaždin.

Završio je tvrdnjom kako se nada kako će njihovi projekti kod biračkog tijela biti prepoznati kao način zdravog razmišljanja koji će otvoriti radna mjesta i vratiti osmijeh na lice cijeloj Slavoniji i Baranji.

Igor Kretonić