Tihomir Mihalj, kandidat za gradonačelnika ispred “Nezavisne liste Imamo PUT, Imamo CILJ” čestitao je Đakovčankama i Đakovčanima Dan grada Đakova.

Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, prije svega želim Vam čestitati Dan grada Đakova, dan kada obilježavamo 782 godine pisane povijesti našega grada. Đakovo je grad ponosne povijesti, grad poznat po ergelilipicancimavezovimakatedrali, bogatoj kulturi i tradiciji. Iako nas i dalje upravo po tome prepoznaju diljem Hrvatske, sve više postajemo i grad afera, grad sitnih političkih spletkarenja i manipulacija, grad samo za podobne.

Đakovo je nekad bilo poznato i po snažnom gospodarstvu, obrtništvu i poljoprivredi. Nažalost, svi ti sektori danas su zapušteni neradom i nezainteresiranošću kako ove, tako i bivših, i lokalnih i državnih vlasti.

Jedino stvaranjem preduvjeta za jačanje gospodarstva grad može napredovati i razvijati se. Upravo jačanje gospodarstva riješava brojne probleme koje najviše muče naše sugrađane kao što su nezaposlenost, niske plaće, iseljavanje mladih i loša demografska slika.
(Brojni su gradovi u Hrvatskoj napravili velike pomake po tom pitanju, neovisno o stranačkom predznaku gradonačelnika koji ih vodi. Bitno je znanje, iskustvo i prije svega volja da se pokrene grad.)

U protekle 4 godine nisu riješeni neki od vitalnih problema po tom pitanju kao što je poslovna zona. Prije više od 2 godine svima poznata zgrada Mimoza darovnim ugovorom je dodijeljena gradu Đakovu, a osim postavljanja ograde, nema nikakvih pomaka. Nema vizije, nema plana što učiniti s najpoznatijom zgradom u gradu. (Moj je plan prenamjena zgrade Mimoze u moderno veleučilište…)

Upravo me nezainteresiranost trenutačnog gradonačelnika i vladajuće strukture za probleme Đakovčana i potaknula da istaknem svoju kandidaturu za gradonačelnika kao i kandidaturu svoje nezavisne liste.

Ja sam Tihomir Mihalj kandidat sam za gradonačelnika grada pod brojem 6 te nositelj nezavisne liste za gradsko vijeće pod brojem 4.

Pozivam Vas da glasom meni i mojoj nezavisnoj listi, pomognete da ponovno vratimo našem Đakovu ugled kakav je nekad imao, da postanemo grad uzor drugima. Da postanemo grad koji neće biti poznat po iseljavanju, aferama, zapošljavanju podobnih u gradskoj upravi, nego grad ponosnih, vrijednih ljudi, grad u koji dolaze mladi zasnovati obitelj, grad koji privlači ljude, turiste i potencijalne investitore.

Glasom meni i mojoj nezavisnoj listi dobivate gradonačelnika i ljude koji će biti na usluzi Vama, svim stanovnicima grada i prigradskih naselja, a ne (kao do sada) samo jednoj stranci. Glasom meni dobivate gradonačelnika koji će biti dostupan svima, koji neće bježati od svojih sugrađana, koji će biti tu na raspolaganju za sve – djecu, mlade, roditelje, obrtnike, poduzetnike, sportske klubove i udruge…

Još jednom Vam čestitam dan grada Đakova u osobno ime te u ime svih članova Nezavisne liste, uz nadu da ćemo se uskoro izboriti za grad jednakih mogućnosti, grad kakav svi zaslužujemo.

Imamo izbor! Izborimo se za grad jednakih mogućnosti!

Tihomir Mihalj, nezavisni kandidat za gradonačelnika Đakova broj 6
Kandidacijska lista grupe birača za gradsko vijeće – Tihomir Mihalj broj 4″

Službeno priopćenje za javnost