Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 39 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.
Osim alkohola evidentirano je još 211 prekršaja od kojih je bilo 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, tri vozača upravljali su vozilom za vrijeme dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila i 47 ostalih prekršaja.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je jučer oko 20,45 sati u Donjem Miholjcu, kada su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Evidentirana mu je koncentracija od 2,81 promila alkohola u krvi.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.  
Za počinjene prekršaje predviđena mu je novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.
 
Tijekom pojačanih mjera zaustavljen 21 alkoholizirani vozač
Tijekom pojačanih mjera, sa subote na nedjelju, u vremenu od 23 sata do 5 sati,  na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 19 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.
 
Evidentirane su tri prometne nesreće
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.
Na području Osijeka, Belog Manastira i Našica evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.
 
Jučer oko 3 sata u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozačica osobnog automobila, 40-godišnjakinja upravljala je vozilom prije stjecanja prava te se nepropisno uključivala u promet s parkirališta i udarila u metalnu konstrukciju. Evidentirana joj je koncentracija od 1,52 promila alkohola u krvi. Vozačica je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. 
Za počinjene prekršaje predviđena joj je novčana kazna u iznosu od 41.500,00 kuna i mjera zabrane polaganje vozačkog ispita upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo