Tomislav Vukadin izabran je za novog predsjednika Udruženja obrtnika Đakovo. Dosadašnji predsjednik, Vlado Rechner, nedavno je nažalost preminuo, a svoju dužnos iz zdravstvenih razloga prestao je obavljati još 30. listopada.

27. studenoga uslijedila je izvanredna izborna skupština za predsjednika Udruženja na kojoj je jedini kandidat bio dosadašnji podpredsjednik Tomislav Vukadin. Njega je predložio Upravni odbor, a skupština je održana u prostorijama DVD-a Đakovo prema svim propisanim epidemiološkim mjerama.

Za zamjenika predsjednika izabran je Mario Strnad, a u Skupštinu Obrtničke komore Osječko-baranjske županije ulazi Martina Barić.

S brojkom od 1030, Udruženje nastavlja svoj rast unatoč ovoj kriznoj situaciji, a očekuju da bi ta brojka uskoro mogla dosegnuti i rekordnih 1100, koliko je bilo prije recesije 2008. godine.

Najveći rast bilježi graditeljstvo, a rast bilježi i većina drugih cehova pri ovom udruženju. Razloge rasta usprkos epidemiji koronavirusa treba tražiti i u mjerama zapošljavanja poput samozapošljavanja, državnim, kao i gradskim COVID mjerama i potporama.

Igor Kretonić

Izvor: Glas Slavonije