MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

1. KOLO

TORPEDO – HAŠK SOKOL  0:2 (0:0)

Kuševac – Igralište Lipa. Gledatelja: 200. Sudac: Marin Lovrić (Drenovci). Pomoćnici: Ivan Toman (Štitar) i Mato Bjelopavlović (Štitar). Strijelci: 0:1 Šimunović (75.), 0:2 Beljan (84. – ag).

TORPEDO: Vinković, Beljan, Renato Lulić, Kopecki, Rotim (78. Stjević), Bešlić (69. Filip Cicvarić), Radoš (58. Milardović), Antinac, Marin Cicvarić, Tomislav Lulić, Nikolić-Kovačić. Trener: Goran Uzelac.

HAŠK SOKOL: Marko Morovičanin, Jakovljević (89. Bartulović), Josipović, Majstorović, Vidović (82. Petrušić), Šimunović, Kujadin, Karlo Morovičanin, Mitrović, Lučić, Pastor (71. Šimunović). Trener: Ivica Lukić.

Nažalost, nogometaši Torpeda porazom su pokvarili slavljeničko ozračje vezano uz promociju monografije „Svi smo mi Torpedo 1969. – 2019“ koja je održana dan prije u Hrvatskom domu kulture. Momčad iz Starih Jankovaca po prvi je puta u Kuševcu i odmah su odnijeli sva tri boda. A za sve to su zaslužni domaći braniči koji su s dvije pogreške omogućili gostima put do pobjede.

U prvom poluvremenu najveći dio igre odvijao se na sredini terena, a domaćini su imali izglednije prilike. U dva se navrata Igor Bešlić našao sam „oči u oči“ s golmanom Markom Morovičaninom, ali niti jednom nije bio uspješan.

U nastavku utakmice, ulaskom iskusnoga Josipa Milardovića kuševčaka igra dobila je na protočnosti pa su se počele redati i opasne prigode pred protivničkim golom. U nekoliko navrata domaćini su  bili u kaznenom prostoru „sokola“, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. U 73. minuti gosti su opasno zaprijetili: povratna lopta došla je do Damira Vidovića koji s desetak metara prebacuje Vinkovićev gol. I kada se najmanje to očekivalo, gosti su iskoristili poklon i došli u vodstvo. Na četrdesetak metara od svoga gola loptu je promašio Kopecki, a to je iskoristio Ivan Šimunović koji je u igru ušao samo pet minuta ranije, i sam krenuo prema Vinkoviću. Gostujući napadač mirno šalje loptu pored nemoćnoga kuševačkoga golmana. Šok za sve: i igrače i navijače.

Domaćini su mogli do izjednačenja u 82. minuti kada je ubačenu loptu iz kornera glavom prema protivničkom golu uputio Josip Milardović, ali ona je, na žalost domaćina, završila pored vratnice. I nakon toga, ponovo šok. Ilija Beljan iskosa s lijeve strane pokušao je vratiti loptu golmanu Vinkoviću, međutim, učinio je to prejako pa je preskočila domaćega golmana i završila u mreži. Bio je to definitivno znak da će bodovi u Stare Jankovce koji su u Kuševcu imali bučnu podršku svojih navijača.

Izvor: Miro Šola

Foto: arhiva