[8.3.2023.] U srijedu, 8. ožujka Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića, Đakovo organizira tradicionalni Dan otvorenih vrata.

U prostoru Matične i Područnih škola te nastavno – sportske dvorane od 9:00 do 14:00 sati održat će se radionice iz različitih područja rada s učenicima osnovnoškolskog uzrasta.

Za učenike razredne nastave pripremljen je Steam show s temom Znanost o jajima.

Treću godinu za redom škola ostvaruje vrlo uspješnu suradnju s Kulturno-umjetničkim društvom „Tena“. Ove godine, zajedno smo ušli u projekt pod nazivom „Nematerijalna kulturna baština Hrvatske na UNESCO listi“. Program je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu članovi KUD-a „Tena“ izvest će program u trajanju od 40-ak minuta u kojem će prikazati presjek dijela nematerijalne kulturne baštine Hrvatske s UNESCO liste (slavonske kraljice, bećarac, međimurska popevka, kastavski zvončari, drvene igračke iz Hrvatskog zagorja, klapska pjesma, ojkanje). Nakon toga, učenici će se rasporediti u šest radionica u kojima će, dobar dio onoga što su vidjeli u programu, pokušati izraditi, otpjevati, otplesati, naučiti. Radionice će voditi vanjski suradnici KUD-a „Tena“ te nastavnici škole. Na samom kraju, učenici će ukratko predstaviti ono što su naučili na radionicama.

“Škola na ovaj način uistinu otvara svoja vrata te i ovim putem pozivamo  sve zainteresirane da nas posjete  na Dan otvorenih vrata te pogledaju radionice i koje su osmislili i izradili učenici  i djelatnici škole te naši dragi prijatelji i suradnici.”, poručuje ravnatelj škole Zvonko Belvanović.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića