Nedjelja, 10. lipnja, u Drenju je održana završna svečanost Susreta prijateljstva. Na nogometnom turniru, čiji je domaćin Nogometni klub Zrinski, danas su odigrane utakmice za treće i prvo mjesto.

FINALE

VETERANI DRENJE – VELEBIT  2:0 

Finalna utakmica ponudila je susret drenjanskih veterana i potnjanskoga Velebita. S obzirom na toplo vrijeme i činjenicu da igraju veterani, utakmica je odigrana dva puta po 35 minuta. U prvom poluvremenu dominirali su Potnjanci, međutim, odličnim pogotkom u 30. minuti, Dražen Fehir pogodio je suprotni kut Velebitove mreže. U 42. minuti na sceni je opet Dražen Fehir koji bježi protivničkoj obrani i postiže drugi pogodak za veterane. Potnjanci su do kraja susreta imali nekoliko prilika, ali rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

ZRINSKI DRENJE– SLAVONAC (P)    6:7 (2:2; 1:1)

U utakmici za treće mjesto, ponovo su odlučivali jedanaesterci. U regularnom dijelu Drenjanci i Preslatinčani odigrali su neriješeno 2:2 i tada se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U prvom poluvremenu prvi su u vodstvo došli Preslatinčani koji su najstrožu kaznu pretvorili u vodstvo 1:0. tada su Drenjanci počeli igrati puno bolje i do odlaska na odmor uspjeli su izjednačiti rezultat na 1:1.  Nakon udarca Antonija Kajtara, gostujući golman loptu je odbio do Dominika Ikića koji asistira Andreju Labudiću. Drenjanski napadač poslao je loptu u mrežu za 1:1. Drenjanci su u drugom poluvremenu poveli 2:1, a ponovo je asistent bio Dominik Ikić, Strijelac je bio Marijan Petrović. U završnici utakmice Preslatinčani su postigli drugi pogodak za konačnih 2:2. U lutriji jedanaesteraaca više koncentracija i umijeća imali su igrači Slavonca iz Preslatinaca koji su tako osvojili treće mjesto.

 

Autor: Miro Šola