U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, Belog Manastira, Belišća i Našica.

Jučer, 21. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola.

Prilikom nadzora prometa, u Belišću, u 23,47 sati, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,41 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 21. srpnja, u 15,50 sati, u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljala 26-godišnja hrvatska državljanka iz Vardarca prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićena.

Naime, 26-godišnjakinja unazad jedne godine ima tri pravomoćne presude za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Vozilo je privremeno oduzeto do pravomoćne odluke o počinjenom prekršaju.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska