Jurjevčani spremni za nove izazove!

Trener Josip Milardović i njegov pomoćnik Krešimir Galić odradili su u ponedjeljak 1. veljače prozivku i prvi trening, naravno, prema svim epidemiološkim standardima. U 18:00 sati jurjevski su  nogometaši odradili prvi trening na snijegom pokrivenom terenu NK Slavonije u Punitovcima. Prema sadašnjim saznanjima, u proljeće plavo-bijele boje neće braniti Dos Santos, napadač koji ostaje u rodnom Brazilu, Luka Jovanović oporavljat će se od operacije križnih ligamenata, a u klubu prve lige Federacije BiH igrat će Maid Zec.

U rubrici „dolasci“ zasada se nalazi samo jedno ime: kao napadač iz novogradiške Sloge stigao je Antun Severović koji bi trebao nadomjestiti odlazak Dos Santosa.

Prema sadašnjem planu, trener Milardović dogovorio je i plan pripremnih utakmica. Zrinski bi prvi ogled trebao imati 6. veljače protiv Bedema iz Ivankova. Četiri dana kasnije (10. veljače) predviđen je susret protiv Belišća, a u subotu 13. veljače protivnik bi trebao biti vodeća momčad međužupanijske lige Darda. Srijeda 17. veljača rezervirana je za slovački sudar Zrinskoga i Vihora. Ako prvenstvo počne 27. veljače, što je prema kalendaru predviđeno, „generalku“ bi Jurjevčani odigrali 20. veljače, a protivnik još nije definiran.

Punitovovčani se emotivno oprostili od dugogodišnjega igrača Josipa Vranića!

Nakon ere trenera igrača (Gorana Uzelca i Josipa Vranića) nogometaši Slavonije iz Punitovaca dobili su novoga trenera: iskusnoga đakovačkoga stručnjaka Krešimira Salamona koji bi svoju novu momčad trebao odvesti u mirne vode prve županijske lige odnosno daleko od zone ispadanja. Novi trener prozivku i prvi trening odradio je u nedjelju 31. siječnja na svom igralištu. Na prozivci se pojavilo 19 igrača.

Od dosadašnjega igračkoga kadra jedino je nedostajao Matko Crnojević koji je iskazao želju da nogometnu karijeru nastavi u Torpedu iz Kuševca. Na kraju prozivke uprava kluba iskazala se lijepom gestom prema svome dugogodišnjem igraču i u posljednjih godinu i pol dana i treneru Josipu Vraniću koji se oprostio od igračke karijere. Uručen je uramljeni dres s njegovim imenom u znak za sedam i pol’ godina vjernosti punitovačkom klubu. A u igračkoj karijeri, Josip Vranić zasigurno je jedan od najboljih strijelaca kluba. U emotivnoj atmosferi Vranić se zahvalio čelnim ljudima kluba, suigračima s kojima je godinama dijelio svlačionicu i poželio im puno uspjeha u nastavku sezone.

U redove Slavonije pristigla su četiri nova igrača: Mislav Kelava, Božo Ivančić, Antonio Getoš i Viktor Matković.

Trener Salamon dogovorio je i slijed pripremnih utakmica. Prva je predviđena već za 7. veljače kada bi trebali snage odmjeriti protiv Dračica. Nakon toga, 14. veljače slijedi susret protiv Slavonije iz Budrovaca da bi 21. veljače uslijedila uzvratna utakmica protiv Dračica. Drugi susret protiv Budrovčana predviđen je za 24. veljače. Posljednju provjeru Punitovčani će imati protiv Sloge iz Vrpolja (28. veljače). U prvom proljetnom kolu (6. ožujka) Slavonija gostiju u Đurđenovcu.

“Želimo i više od petoga mjesta!”

Niti gusta magla, hladno vrijeme i snijeg nisu spriječili nogometaše HOŠK-a da na svojim Lipicama odrade prozivku i prvi trening. Na početku predsjednik kluba Danijel Hodak pozdravio je trenera Stjepana Milkovića, članove uprave i igrače te im zaželio puno uspjeha u proljetnom dijelu prvenstva. Trener Milković kratko je iznio plan rada koji bi trebao obuhvatiti 17 treninga i četiri pripremne utakmice što bi, prema trenutnoj situaciji, bilo dovoljno za kvalitetan početak.

Prozivci se odazvalo 17 igrača, nekoliko njih zbog školskih i radnih obveza nisu mogli krenuti s prvim treningom. Ono čime su Gašinčani ponosni jest činjenica da nitko iz kluba nije otišao, a da su Gašinci postali zanimljiva nogometna destinacija potvrđuje i dolazak nekoliko igrača. Najveće pojačanje svakako će biti Stipo Totić, dugogodišnji pouzdani stoper satničke Mladosti, a klubu je pristupio i golman Luka Lilić, dosadašnji pričuvni vratar kuševačkoga Torpeda. Veliko zadovoljstvo ističu i povratkom Mirka Svaline koji se oporavio od ozljede te se priključio momčadi.

Milković je dosada ugovorio samo dvije utakmice: prvu 12. veljače protiv Radničkoga iz Viškovaca i onu posljednju „generalku“ koja bi se trebala igrati 28. veljače protiv semeljačkoga Poleta. Mogući protivnici HOŠK-a još su juniori Đakovo Croatije i nogometaši Slavonije iz Budrovaca.

Nekoliko puta spominjali smo da su Gašinčani najugodnije iznenađenje jesenskoga dijela prvenstva. Peto mjesto s 26 bodova rezultat je kojega respektira i trener Stjepan Milković, ali ističe: 

„Nakon nekoliko godina stagnacije moram biti zadovoljan jesenskim rezultatom i osvojenim petim mjestom. Međutim, kada sam analizirao sve utakmice ne mogu se oteti dojmu da smo morali imati barem još pet do sedam bodova na našem kontu. Kod kuće smo kiksali protiv Rekorda, nesretno smo poraženi u Širokom Polju gdje smo odigrali možda i najbolju našu utakmicu protiv doista teškoga protivnika, propustili smo pobjede u Trnavi i Strizivojni gdje smo bili bolji od svojih protivnika. Odličan otpor pružili smo i vodećim Budrovčanima te Dračicama. Dakle, tu vidim neke bodove koji su nas mogli lansirati i do eventualno trećega ili četvrtoga mjesta. Ipak, to su samo moja trenerska razmišljanja, ali kažem moji igrači odigrali su odličnu polusezonu i to se vidi na tablici. Ove godine HOŠK obilježava 45 godina postojanja kluba i to želimo obilježiti dobrim rezultatom. Osim toga, i na našem igralištu vide se veliki pomaci: bitno je popravljeno stanje terena, postavljena je zaštitna ograda, uređene klupske prostorije… Dakle, sav napor i trud ljudi oko kluba vidljiv je na svakom koraku, zaključio je trener Milković.

Izvor: DJSport/Miro Šola