U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 343 uzorka od kojih je 25 bilo pozitivno na koronavirus.

Šest novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, po tri Đakova i Našica, po dvije Belišća, Darde i Donjeg Miholjca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Bizovca, Đurđenovca, Erduta, Podgorača, Popovca i Valpova.         .

Na bolničkom liječenju nalazi se 90 osoba oboljelih od COVID-19, i to 68 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 22 pacijenta s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 80 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 702 osobe.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji. Tako su postupajući po jednoj dojavi građana utvrdili kršenje te mjere u Osijeku, a na području Postaje granične policije Dalj utvrđeno je da su tri državljana Srbije kršile mjeru tranzita kroz Republiku Hrvatsku. Policija je obavila i 156 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 47 nadzora provođenja epidemioloških mjera (u 14 ugostiteljskih objekata, 7 trgovačkih centara, 7 prodavaonica i trgovina, 6 pekarnica, 6 benzinskih crpki, a ostale u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti u njihovom radu.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost