Turistička agencija Pointers Adriatic j.d.o.o. sa sjedištem u Osijeku svoje je aktivnosti usmjerila ka dolasku organiziranih turističkih grupa u Slavoniju. Rezultat tog rada je dolazak prvog luksuznog autobusa s 38 turista iz Berlina ciljano u Đakovo, u Slavoniju.

Tijekom svih 6 dana boravka, od 18. do 23. ožujka 2019., bit će im predstavljene najznačajnije turističke destinacije Slavonije i Baranje. Ovo putovanje usmjereno je na enogastronomiju kao turistički proizvod, kušanje tradicionalnih delicija, slavonskih vina te na kulturu i povijest područja, upoznavanje sa životom, radom i znamenitostima ovog dijela Hrvatske.

Tom prilikom naravno naglasak je na Đakovu kao izuzetno važnoj turističkoj destinaciji Slavonije, koja je u 2018. godini na Danima hrvatskog turizma bila finalist kategorije Najuspješnije destinacije kontinentalne Hrvatske. Gosti iz Berlina bit će smješteni 6 dana upravo u Đakovu, koje s pravom nosi epitet ”Srca Slavonije”.

Pointers pokazuje kako se digitalizacijom destinacija (podizanjem vidljivosti), što je jedan od segmenta poslovanja tvrtke, dolazi do željenog cilja, a to je dolazak ne samo individualnih turista već dolazak i organiziranih turističkih grupa.

Njemačko tržište ogroman je potencijal koji Slavonija može i treba koristiti kako bi aktivirala svoje gospodarske aktivnosti.

Potencijal postoji te se na primjeru ove uspješne suradnje i potpore Grada Đakova i TZG Đakova, pretvara u realiziran proizvod, turistički aranžman.

Naš zajednički cilj je u budućnosti organizirati što više ovakvih putovanja, što vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama i realizirati.