Na turističkom sajmu „Alpe-Adria“ koji se od 31. siječnja 2024. do 3. veljače 2024. godine održao po 34. put u Ljubljani u Republici Sloveniji, Slavonija se predstavila kao turistička destinacija koja je kao regija poznata velikom broju Slovenaca. Tako je zajedničkim snagama turističkih zajednica 5 slavonskih županija predstavljena ponuda destinacije u suradnji Turističkih zajednica Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Brodsko-posavske, Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije.S obzirom na to da su Slovenci veliki ljubitelji prirode, sajam u Ljubljani bio je idealna prilika za predstavljanje prirodnih ljepota Slavonije i ponude aktivnog turizma. Uz pitanja o bicikliranju, velik interes iskazan je i za posjete vinarijama i poznatim vinogorjima, izvijestili su iz Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, gosti iz Slovenije ostvarili su u Slavoniji 2023. godine u pojedinim županijama rast noćenja od čak 56% u odnosu na prethodnu godinu. Uz to, prošla godina bila je rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka, jer je ostvareno 14,5% više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2022. godinu.

Novo zajedničko predstavljanje Slavonije slijedi već sredinom veljače, na važnom međunarodnom turističkom sajmu F.re.e. u njemačkom Münchenu i sajmu Fiets en wandelbeurs u nizozemskom Utrechtu. Ožujak je rezerviran za zajedničko predstavljanje destinacije u Beču na sajmu Ferienmesse.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija