Tvrtka HEMCO d.o.o. donirala je 3000 zaštitnih maski đakovačkim ugostiteljima te je Udruga ugostitelja Đakovo izdala priopćenje povodom toga. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani !

               U ova teška vremena za đakovačko, ali općenito i hrvatsko ugostiteljstvo, koje je ugroženo pandemijom korona virusa, kao i odlukama nadležnih tijela koja u ovoj situaciji reguliraju rad ugostiteljskih ali i ostalih gospodarskih subjekata u Republici Hrvatskoj, čime nam se znatno otežava poslovanje ali i dovodi u pitanje veliki broj radnih mjesta, Udruga ugostitelja Đakovo ovim putem želi navesti i jedan dobar primjer koji u velikoj mjeri pokazuje razumijevanje ostalih gospodarskih grana za stanje u ugostiteljstvu.

               Naime, ovim putem se želimo zahvaliti tvrtki HEMCO d.o.o. iz Đakova kao i njenom vlasniku, gospodinu Slobodanu Mihalju i svim zaposlenicima navedene tvrtke na velikodušnoj donaciji 3000 komada zaštitnih maski za đakovačke ugostitelje koje će u velikoj mjeri olakšati poslovanje i smanjiti troškove nabavke zaštitnog materijala koji se mora upotrebljavati u ugostiteljskim objektima.

               Ovaj primjer nam pokazuje da između lokalnih gospodarskih subjekata postoji razumijevanje, uvažavanje i socijalna empatija koja svima nama u velikoj mjeri daje poticaj da i dalje našim građanima ali i turistima iz cijelog svijeta pružamo ugostiteljske i turističke usluge na visokoj razini ali da i zadržimo trenutnu razinu radnih mjesta koja u velikoj mjeri potiče i lokalno gospodarstvo.

               Udruga ugostitelja ovim putem obavještava sve članice Udruge da svoje maske mogu preuzeti svakodnevno u Caffe baru SENSE u ulici Bana J.Jelačića u Đakovu.

               S poštovanjem !

UDRUGA UGOSTITELJA ĐAKOVO

  PREDSJEDNIK

              ANTONIO MARIĆ”

Igor Kretonić