Župan Ivan Anušić jučer (29. travnja 2021. godine) posjetio je i Općinu Strizivojna te u pratnji općinskog načelnika Josipa Jakobovića obišao zajedničke projekte Osječko-baranjske županije i ove općine, prije svega rekonstruirani Društveni dom. 

– Općina Strizivojna je naša najjužnija općina u koju je Osječko-baranjska županija u proteklom razdoblju uložila 3,36 milijuna kuna. Dio sredstava je uložen kroz projekte energetske obnove i dostupnije primarne zdravstvene zaštite te nabavu medicinske opreme, a najveći dio sredstava Županija je uložila za obnovu Ulice bana Josipa Jelačića u iznosu od 630.000 kuna. Također, Županija zajedno s Općinom Strizivojna sufinancira besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce, a tu je i niz manjih projekata, poput gradnje igrališta, sufinanciranja projektne dokumentacije i izrade otresnica. Nadam se kvalitetnoj suradnji Osječko-baranjske županije i Općine Strizivojna i u budućnosti – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Josip Jakobović, načelnik Općine Strizivojna, zahvalio je županu i Osječko-baranjskoj županiji na suradnji i svim investicijama ostvarenim u proteklom razdoblju na području Općine.

– Županija nam je u proteklom razdoblju, kroz svoje upravne odjele, pružila veliku podršku u realizaciji brojnih projekata, ali i njihovoj pripremi kroz izradu projektne dokumentacije. Neki od najvažnijih projekata su izgradnja dječjeg vrtića ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna, potom projekt Zaželi, ali i potpuno uređenje groblja te izgradnja biciklističkih staza. Općina je prijavila 50 novih projekata od kojih je 25 imalo pozitivnu ocjenu, što je 14 milijuna kuna direktnih investicija u Općinu Strizivojna – rekao je načelnik Jakobović.   

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija