“Dobri ljudi moraju umrijeti, ali smrt ne može ubiti njihova imena“, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici nogometnog kluba „Slavonija“ Budrovci. Jednu takvu dobru osobu Budrovčani su izgubili tragičnom smrću Igora Kedačića prije 5 mjeseci i sada mu organizacijom memorijalnog turnira žele odati počast.

„Igor je bio nogometaš, nogometni djelatnik, vatrogasac, istaknuti član zajednice te je ovaj turnir najmanje što se na njega može učiniti“, stoji u objavi kojom je turnir najavljen.

Vijest o Igorovoj tragičnoj smrti potresla je čitavu Đakovštinu budući da je bio poznat u svim sportskim i društvenim krugovima. Kroz svoju karijeru nosio je dresove budrovačke „Slavonije“, piškorevačkog „Ratara“ i đakovačke „Croatije“.

Turnir je na rasporedu ovoga vikenda, a na njemu će nastupiti domaćin NK „Slavonija“, ŠNK „Ratar“ Piškorevci, NK „Mladost“ Satnica Đakovačka i NK „Dračice“ Đakovo. Turnir će se u subotu 3. kolovoza u 16:00 sati otvoriti utakmicom ŠNK „Ratar“ Piškorevci – NK „Mladost“ Satnica Đakovačka, a u 18:00 igra se utakmica NK „Slavonija“ Budrovci – NK „Dračice“ Đakovo. U nedjelju 4. kolovoza u 16:00 sati igra se utakmica za treće mjesto, dok je finale na rasporedu u 18:00 sati.

Domaćini su za turnir dali tiskati prigodne ulaznice koje će se prodavati po cijeni od 10 kuna.

Igor Kretonić