Jučer je u sklopu Dana borbe protiv Alzheimerove bolesti u Centru “Amadea” održan edukativni program pod nazivom “Senzibilizacija javnosti o problemu Alzheimerove bolesti”.

Održana predavanja namijenjena su oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, članovima njihovih obitelji, te široj javnosti s ciljem širenja svijesti o ovoj globalnoj bolesti i poticanja na destigmatizaciju oboljelih.

Predavanja su održale prof. prim. dr. sc. Silva Butković Soldo, dr. med, spec. iur. Silvija Dološić Groznica, specijalistica za ljudska prava iz Udruge Memoria Osijek, i prof. Nada  Parađiković. Naglasak predavanja stavljen je na važnost pravovremenog prepoznavanja simptoma AB, i upućivanje stručnjacima s medicinskog i pravnog područja za potporu oboljelima i članovima njihovih obitelji. Povećanjem svijesti, pružanjem rane dijagnoze i nuđenjem specijalizirane skrbi i podrške, možemo napraviti razliku u životima onih koji su pogođeni demencijom.

Zajedno možemo poticati okruženje s više suosjećanja i razumijevanja za starije osobe i pacijente s demencijom, omogućujući im da žive dostojanstveno i uz najvišu moguću kvalitetu života.

Program je organiziran u sklopu projekta “Terapijsko okruženje u zajednici” kojeg sufinancira Osječko – baranjska županija.  

Izvor|Foto: Udruga za psiho-socijalne potrebe “Amadea”