U Centru za kulturu u Đakovu danas je otvorena Međuopćinska smotra literarnog, scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Đakovštine LiDraNo 2022 kojoj je domaćin Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Đakovo.

LiDraNo je smotra kreativnog stvaralaštva učenika osnovnih škola Đakovštine i ima natjecateljski karakter, tako da će najbolji prema prosudbi stručnih povjerenstava steći pravo nastupa na županijskoj smotri LiDraNo 2022 u Osijeku. – S područja Đakova i Đakovštine na smotru se prijavilo ukupno 11 škola s ukupno 90 sudionika. Ove godine imamo sve izraze, samostalni scenski, skupnog nema zbog epidemioloških mjera, potom novinarske s čak 3 radijske emisije te 24 literarna rada, kaže predsjednica Povjerenstva Maja Vuka.

Uz prigodni program na početku smotre prisutne je predstavio ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Đakovo Andrija Šušak, dok ju je uz prigodno obraćanje otvorila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz-Šola. Ona je istaknula kako Grad Đakovo brine za kulturu čemu u prilog govori i činjenica da je prema izdvajanju postotka svog proračuna za kulturu bio šesti u RH. Također je rekla kako se nada da ćemo se svi što prije vratiti u vremena poput onih prije pandemije koronavirusa i ponovno održavati manifestacije u opsegu kao što je to nekad bilo. Učenicima koji se žele upisati u umjetničke srednje škole poručila je kako Grad stoji uz njih te da će uskoro biti raspisane stipendije za učenike umjetničkih škola. Svima je zaželjela puno uspjeha na današnjoj smotri.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo