Kako je poznato 30. srpnja 2022. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Po prvi puta se u Zakonu, između ostaloga, propisuje posebna kategorija vozila (vozilo koje se može samo uravnotežiti, električni/motorni romobili, električni monocikl i slično).

Pojavom nove kategorije vozila u prometu propisan je način kretanja navedenih vozila, pod kojim uvjetima mogu sudjelovati u prometu te obveze vozača osobnih prijevoznih sredstava.

Kako je uočeno da pojedini vozači osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila) ne poštuju odredbe zakona kojima se propisuje obvezno nošenje zaštitne kacige, korištenje slušalica i dr., za vrijeme upravljanja navedenim vozilom, u organizaciji Službe Prometne policije Osijek u četvrtak 27. listopada 2022. godine, u vremenu od 11:00 do 14:00 sati policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske na području cijele Policijske uprave vršiti će pojačani nadzor vozača osobnih prijevoznih sredstava s posebnim naglaskom na gore navedene prekršaje.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo