Zahvaljujući našem freestyleru Rafaelu Spajiću i njegovom dugogodišnjem promoviranju freestyle uličnog nogometa, Đakovu je pripala čast da bude domaćin poznatog natjecanja uličnog nogometa.

Europska liga uličnog nogometa (Euroleague Croatia) dio je natjecanja koji će se održati u sklopu istoimene lige, a organiziran je od strane Ghetto Games organizacije (iz Latvije) te Europske Unije. Turnir će se održati 22. travnja (petak od 17:00 sati) u Đakovu, a prije te poslije toga u još devet gradova diljem EU (Amsterdam, Budimpešta, Prag, Kopenhagen, Berlin, Varšava, Rim…).

Samo natjecanje igra se u kavezu (koji je otprilike dužine 18 m, te širine 10 m), a za natjecanje će bit spremna tri takva kaveza.

Na natjecanju sudjeluju dvije dobne skupine, jedna od 16+ godina, te jedna ispod 16 godina. Također, posebna će kategorija biti i za djevojke/žene. Natjecanje će se odvijati na Strossmayerovom trgu ispred katedrale.

Od „popratnih“ (zabavnih) događaja, planira se napraviti natjecanje s najboljih 8 freestylera iz područja ovog dijela Europe – koji prije trebaju proći online kvalifikacije. Također, bit će tu i natjecanje 1 protiv 1 u specijaliziranom kavezu (manjem od ostalih).

Planiran je dolazak raznih sportskih sudionika, klubova, igrača te „influencera“ iz područja Slavonije i RH. Samo natjecanje će se moći pratiti uživo iz cijelog svijeta preko Live Streama, a događaj će bit ispraćen i na mnogim kanalima na društvenim mrežama.

Foto: Ghetto Games