Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede dok je u osam prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, po dvije na području PP Đakovo i PP Našice te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Belišće.

Automobilom upravljao s 2,30 promila

Na području PU osječko-baranjske jučer je evidentiran jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola. Naime, oko 21,25 sati u Valpovu u nadzoru prometa zatečen je 62-godišnjak iz Valpova, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost od 2,30 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do  2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pijan skrivio prometnu nesreću

U Đakovu jučer oko 19,05 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 28-godišnjak iz Širokog Polja upravljao osobnim automobilom te je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,65 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.970 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pojačane mjere u prometu ovog vikenda

Policijska uprava osječko-baranjska će u koordinaciji s PU vukovarsko-srijemskom, PU brodsko-posavskom i PU požeško-slavonskom između 20. i 21. svibnja provesti akciju usmjerenu na utvrđivanje nedozvoljene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača kao i drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo