Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano deset vozača osobnog automobila i devet biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 284 prekršaja od kojih 135 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 101 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 30. rujna oko 16,30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 63-godišnji biciklist iz Đakova. Evidentirana mu je koncentracija od 2,80 promila alkohola.

U nedjelju 2. listopada, oko 19 sati u Našicama, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 31-godišnjak je zbog neprilagođene brzine udario u vozilo koje je kretalo iz suprotnog smjera. Evidentirana mu je koncentracija od 2,39 promila alkohola u krvi.  

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.000,00 kune ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo