U vremenu od 7. do 9. listopada 2022. godine u nadzoru prometa evidentirano je 15 vozača osobnog automobila, pet vozača bicikla, jedan vozač mopeda i jedan vozač električnog romobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 243 prekršaja od kojih su 109 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 45 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 7. listopada u 17,50 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 63-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao biciklom te mu je evidentirana koncentracija od 2,86 promila alkohola u krvi.
 
U petak, 7. listopada u 22,40 sati u Osijeku, na raskrižju Lovranske i Opatijske ulice, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnjak iz Josipovca za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,60 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.
 
U subotu, 8. listopada u 1,20 sati u Jelisavcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 18-godišnjak iz Podgorača, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te uslijed nepropisne vožnje unazad udario u parkirani osobni automobil. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,49 promila alkohola u krv.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 prekršajnih bodova.
 
Istoga dana u 18 sati, u Donjem Miholjcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 26-godišnjak iz Donjeg Miholjca upravljao je osobnim automobilom kojem je istekla važnost prometne dozvole, a kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu. Uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika, a vozaču je evidentirana koncentracija od 1,06 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 19.300,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.
 
U subotu, u 18,10 sati u Đurđenovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 68-godišnjak iz Đurđenovca. Vozač je upravljao neregistriranim mopedom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,88 promila alkohola u krvi te je uhićen dok mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo