U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 126 uzoraka od kojih je 5 bilo pozitivno na koronavirus. Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području općine Šodolovci, a po jedna na području grada Osijeka te općina Podgorač i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se 9 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 3 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru (od 11. lipnja).

U samoizolaciji se trenutno nalazi 289 osoba.

U zadnja 24 sata (kao ni zadnjih 10 dana) nije bilo preminulih osoba.

U proteklih tjedan dana (od 16. do 23. lipnja) policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Belišću). Obavili su i 986 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 15. do 22. lipnja obavili su 149 nadzora provođenja epidemioloških mjera (82 u ugostiteljskim objektima, 24 u prodavaonicama, 17 u trgovačkim centrima, 11 u uslužnim djelatnostima, 8 na tržnicama i 7 u svatovima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

– Na tri cijepna punkta (dvorane Zrinjevac i Gradski vrt u Osijeku te u sportskoj dvorani u Đakovu) prošlog vikenda cijepljeno je još 1.367 osoba koje su se odlučile na primanje prve doze cjepiva bez prethodne najave. Uz redovita cijepljenja koja se provode na 13 punktova na području županije preko liječnika opće medicine, i idući vikend (u subotu i nedjelju) nastavlja se tzv. masovno cijepljenje. Ovoga puta takvo cijepljenje će se provoditi u dvorani Zrinjevac u Osijeku, a koristit će se cjepiva proizvođača Modena i Johnson te pozivam građane da se odazovu – rekao je danas na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost