U Centru za kulturu u Đakovu u utorak je održana preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom “Poštujte naše znakove”. Akciju su proveli Ravnateljstvo policije i Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, Osnovnom školom Vladimir Nazor iz Đakova, Gradskim društvom Crvenog križa Đakovo i partnerima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Centar za kulturu Đakovo bio je središte glazbeno scenskog programa koji je za djecu Osnovne škole Vladimir Nazor kroz program pod nazivom “Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa” proveo policijski službenik Službe prevencije, Ravnateljstva policije. Nakon čega je održan glazbeno scenski program i predstava “Đak veseljak i prometni znak”.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su interaktivnu radionicu “Policajac -prijatelj pomagač”, a djecu je posebno razveselila podjela preventivnih materijala namijenjenih sigurnosti djece u prometu.

Završetak edukcije začinio je zabavno-poučni dio programa koji je održan na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor, a gdje je za svu djecu održana vožnja mobilnim poligonom pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe” kao i edukativni dio i radionica koje su proveli volonteri Gradskog društva Crvenog križa Đakovo.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska