Radionica za komunalne, prometne i poljoprivredne redare na temu izrade akata održana je prekjučer i jučer u prostoru Državne ergele Đakovu. Radionicu je organizirao Grad Đakovo u suradnji s tvrtkom Eko-Adria d.o.o iz Pule, a okupila je zainteresirane sudionike iz različitih krajeva Slavonije i Baranje. Ukupno 24 polaznika radionice bila su iz Đakova, Antunovca, Petrijevaca, Kutjeva, Babine Grede, Belog Manastira, Valpova, Koške, Ivankova, Pleternice, Vinkovaca, Nuštra, Našica, Čepina, Virovitice, Viškovaca, Feričanaca, Davora, Starog Petrovog Sela, Draža, Popovače i mjesta Čavle.

Predavači, Matko Lovreta, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Makarske i Blagodar Španja, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Vodica, govorili su o brojnim zanimljivim temama nakon čega su sudionici razmijenili iskustva iz svojih sredina. Tema je tako bila „Zakonodavstvo i opći akti za postupanje komunalnog redarstva“, zatim Prekršajni zakon i Zakon o upravnom postupku . usporedba i smjernice kada primjenjivati koji zakon. Govorilo se i o izradi akta po Prekršajnom zakonu, te temeljnim odredbama Zakona o općem upravnom postupku. Tijekom predavanja je istaknuto kako redari postupaju po čak 20 različitih zakona. Također je rečeno kako su oni prvi koji donose dojam o kvaliteti života svoje sredine.

Na radionici je sudjelovalo sedam predstavnika Grada Đakova s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanjom Rogoz-Šola.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo