Jučer i danas, 3. i 4. studenoga, Đakovo je ispred Osječko-baranjske županije bio domaćin 5. Međužupanijskih susreta na kojima su sudjelovale 4 hrvatske županije: Istarska, Primorsko-goranska, Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska.

Zajednica športskih udruga Grada Đakova je zajedno s Gradom Đakovom i Turističkom zajednicom Grada Đakova prihvatila domaćinstvo ovog događaja u čijem središtu svake godine bude neki sport, a ovoga puta red je došao na ženski rukomet. Rukometno natjecanje odigralo se u nastavno-športskoj dvorani na Sjeveru, a u njemu su sudjelovale djevojke rođene 2008. i 2009. godine.

Osim rukometnog natjecanja održan je i stručni skup na kojemu su između ostalih sudjelovali Hrvoje Balen, koji u Hrvatskom olimpijskom odboru obnaša dužnost direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini, Dubravko Ižaković – tajnik Športske zajednice OBŽ i Tomislav Šetka – tajnik Športske zajednice Grada Đakova.

Hrvoje Balen u svojoj izjavi istaknuo je kako je održavanje ovakvih događaja na kojima surađuje više županija za svaku pohvalu, naročito nakon pandemijskog razdoblja, u kojemu djeca nisu imala mogućnost bavljenja sportom.

Nakon održanog turnira najboljima su se pokazale djevojke iz Istarske županije, koje su u finalu nakon sedmeraca bile bolje od susjeda iz Primorsko-goranske županije. Treće mjesto pripalo je domaćoj Osječko-baranjskoj županiji koja je rezultatom 28-20 slavila protiv Vukovarsko-srijemske županije.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo