Uz poruku kako cijelo društvo mora težiti ka nultoj stopi tolerancije na sve oblike nasilja danas je u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani u Đakovu otvoren Međunarodni memorijalni rukometni turnir “Denis Tot” koji se u našem gradu održava danas i sutra.

Turnir je u nazočnosti članova Denisove obitelji te drugih građana, otvorio gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić. Prije otvaranja turnira gradonačelnik Mandarić je u Maloj gradskoj vijećnici primio rukometaše iz skopskog Butela, kluba za kojeg je Denis igrao u vrijeme kad je na tragičan način izgubio život, zatim RK Gračanice iz BiH, te domaćeg RK Đakova. Uz spomenute na turniru će zaigrati i RK Osijek.

Na otvorenju turnira govorili su i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini HOO-a Hrvoje Balen i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ-e Dubravko Ižaković. Svi govornici izrazili su nadu da će ovaj turnir prerasti u tradicionalni.

Predstavnici RK Butela iz Republike Sjeverne Makedonije obitelji Denisa Tota, odnosno bratu Borisu, uručili su poklon, njegov uramljeni dres.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo