Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama, tijekom kojih je evidentirano 25 vozača osobnih automobila i četiri biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 202 prekršaja od kojih je bilo 125 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje neregistriranim vozilom i 41 ostali prekršaj.

VOZIO AUTOMOBIL S 2,45 PROMILA ALKOHOLA

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju, oko 19,45 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljano 46-godišnjak iz Tenja. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,45 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, oko 1,10 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Tiborjanaca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,06 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 4,15 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s koji je upravljao 25-godišnjak iz Potnjana. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,11 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

PROMETNE NESREĆE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba lako ozlijeđena. U dvije prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Po jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka, Belog Manastira i Belišća.

SKRIVILA PROMETNU NESREĆU S 2,46 PROMILA ALKOHOLA

U subotu, 4. lipnja, u 16,15 sati, u Lugu Subotičkom, dogodila se prometna nesreća u kojoj je šest osoba lako tjelesno ozlijeđeno. Vozač teretnog automobila, 22-godišnjak iz Našica zbog neprilagođene brzine kretanja prešao na prometnu traku za suprotni smjer te udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,56 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 20,25 sati, u Zoljanu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač mopeda, 67-godišnjak iz Našica zbog neprilagođene brzine kretanja udario je u traktorsku prikolicu. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 22,40 sati, na županijskoj cesti broj 4068, između Bokšića i Beljevine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila, 28-godišnjaka iz Beljevine je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,75 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, oko 19,40 sati, u Valpovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozačica osobnog automobila, 33-godišnjakinja iz Belišća nije držala potreban razmak između vozila te je udarila u osobni automobil ispred sebe. Alkotestiranjem joj je evidentirana koncentracija od 2,46 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo