U derbiju 5. kola 3. HNL Istok, odigranom u subotu 11. rujna, sastale su se u Jurjevcu dvije ekipe koje su dijelile prvo mjesto: Đakovo Croatia i Zrinski.

Derbi je ovo dva najbolje rangirana nogometna kluba iz Đakovštine koji je i ovoga puta ponudio puno uzbuđenja i lijepog nogometa od obje ekipe, gdje je svakoj ekipi pripalo po jedno poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu. Prvo je u 27. minuti Dos Santos doveo Jurjevčane u vodstvo, da bi 7 minuta kasnije to vodstvo podebljao Vrdoljak.

Drugo poluvrijeme prošlo je u znaku gostiju iz Đakova, a za to je najzaslužniji junak iz prošlog kola, najmlađi u gostujućim redovima, Karlo Ljulj. Prvo je u 47. minuti smanjio rezultat na 2:1, a zatim u 64. zabio za izjednačenje i konačan rezultat utakmice 2:2.

Nakon ovog remija u Jurjevcu na prvom mjestu 3. HNL Istok izdvojio se Vukovar 1991 s 13 bodova dok su Đakovo Croatia i Zrinski na drugom, odnosno trećem mjestu s 11 bodova.

Šesto kolo na rasporedu je već u srijedu 15. lipnja. Đakovo Croatia dočekuje Slogu iz Nove Gradiške, a Zrinski putuje u goste Slaviji iz Pleternice.

Zapisnik s utakmice, rezultate, tablicu i raspored sljedećeg kola možete vidjeti ovdje:

 

 

 

Igor Kretonić
Foto: arhiva