U Ekonomskoj školi „Braća Radić“ 19. listopada 2023. održano je predstavljanje Erasmus+ projekta Full Steam Ahead (Punom parom naprijed).

Projekt je započeo 1. studenoga 2021., a pripada ključnoj aktivnosti 2 i suradničkom partnerstvu.

Suradnja sedam partnera iz četiri zemlje, Grčke, Španjolske, Italije i Hrvatske, donijela je raznolikost i stručnost s ciljem stvaranja rodno neutralnog pristupa STEM-u u srednjoškolskom obrazovanju.

Projekt je ostvario tri rezultata, a krajnji je rezultat online platforma s materijalima za nastavnike i roditelje koji promoviraju ravnopravnost spolova i kreativnost u STEM području.

Nakon predstavljanja projekta, platforme i radionica održana su  dva predavanja koja su održali doc. dr. sc. Tomislav Jakopec („Što nakon srednje škole u STEM području?“) te prof. dr. sc. Marija Heffer („Žene u znanosti“).

Stručnost predavača i vrlo korisna i zanimljiva predavanja potvrdila su važnost borbe za ravnopravnost spolova u znanosti, čime se bavi i projekt Full Steam Ahead.

Projektni tim Ekonomske škole „Braća Radić“ čine profesori: Domagoj Lučić, Spomenka Crnoja, Anamarija Gajger, Mirela Lemo Prevoznik, Ana Birovljević i Tomislav Gal.

Izvor|Foto: Ekonomska škola “Braća Radić”