Kako to inače biva, glazbenim školama u veljači započinju državna i međunarodna natjecanja na kojima se mladi talenti predstavljaju i traže svoje mjesto u gomili izvrsnih učenika.

Tako su i ove nastavne godine sezonu natjecanja započeli i Osnovnu glazbenu školu pri OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova predstavili naši učenici tamburaškog odjela iz PO Strizivojna i, opet, ostvarili izvanredne rezultate na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola Mladi Padovec u Novom Marofu 16. veljače 2024.

•          Ana Katić, učenica 2. r. u PO Strizivojna (učitelj i mentor: Tomislav Seiter, prof.) u I. kategoriji osvojila je I. nagradu s 91,33 boda.

•          Sara Katić, učenica 3. r. u PO Strizivojna (učitelj i mentor: Tomislav Seiter, prof.) u II. kategoriji osvojila je II. nagradu s 86,33 boda.

•          Jan Perić, učenik 4. r. u PO Strizivojna (učitelj i mentor: Vladimir Čatić, mag.) u II. kategoriji osvojio je I. nagradu s 94,67 bodova.

•          Barbara Gunjević, učenica 5. r. u PO Strizivojna (učitelj i mentor: Vladimir Čatić, mag.) u III. kategoriji osvojila je II. nagradu s 88,33 boda.

I na kraju, vrlo dobro poznat po osvajanju maksimalnog broja bodova na natjecanjima, Marko Jakobović, učenik 5. r. u PO Strizivojna (učitelj i mentor: Vladimir Čatić, mag.) u III. kategoriji osvojio je I. nagradu s maksimalnih 100 bodova!

Posebne zahvale iz Glazbene škole idu korepetorici Matei Matić, mag., bez čije klavirske pratnje ovi rezultati ne bi bili mogući!

Izvor|Foto: Glazbena škola pri Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić”