Športska zajednica Osječko-baranjske županije organizirala je jučer (28. prosinca 2023. godine) tradicionalni domjenak „Sarmice“ za sportaše, sportske djelatnike i partnere povodom božićno-novogodišnjih blagdana, a druženju je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić. Podsjetivši na titulu Europske regije sporta 2024. godine koju je Osječko-baranjska županija osvojila, Miletić je naglasio kako su upravo sportaši i sportska udruženja zaslužni za ovo veliko priznanje.

– Ovim prijemom zahvalit ćemo se svim sportašima i sportskim djelatnicima te im dodijeliti nagrade za njihov predani rad tijekom godine na izmaku. Želja nam je u razdoblju pred nama nastaviti ulaganja u sportsku infrastrukturu te rad s mladima, a podršku ćemo, kao i do sada, pružati i vrhunskim sportašima s našeg područja. Za sve planirano izdvojit ćemo dodatna sredstva, a to isto očekujemo od gradova i općina kako bi i oni bili sukreatori sportske politike. Imamo i podršku Vlade RH jer nam je cilj da ova titula doprinese povećanju broja aktivnih sportaša, ali i rekreativaca – kazao je Miletić. Dodao je da je preduvjet za kvalitetno bavljenje sportom infrastruktura, zbog čega je nužna suradnja s jedinicama lokalne samouprave, u izgradnji ili rekonstrukciji sportskih objekata na području gradova i općina naše županije.

Osječko-baranjska županija je u 2023. godini kao pripremnoj godini za Europsku regiju sporta izdvojila oko 400.000 eura za sufinanciranje sporrtske infrastrukture u gradovima i općinama na području županije, a s istim projektom kao i dodatnim potporama u sportu nastavlja i u 2024. godini.

Vrlo uspješnu 2023. godinu imao je Luka Pratljačić, amaterski superteškaš iz Osijeka koji naglašava kako su sadašnji rezultati odraz dugog i napornog rada.

– Trud se isplati, konačno su došli i rezultati, ali ispred mene je još dug put. Već u siječnju boksam polu-profesionalni meč u Zagrebu, od šest rundi koji će mi biti odlična tranzicija za profesionalni boks. Krajnji cilj mi je pak izboriti Olimpijske igre u Parizu za što moram biti među četiri najbolja na dva turnira, u Italiji i Tajlandu – zaključio je Pratljačić.

O važnosti uključivanje djece i mladih u aktivno bavljenje sportom govorila je i Zvjezdana Tuma-Pavlov koja je u ime Športske zajednice dodijelila priznanja za dugogodišnji rad i doprinos sportu Osječko-baranjske županije.

Priznanje su primili sljedeći sportski klubovi:

40 GODINA

–          Boćarski klub „Višnjevac“ Višnjevac

50 GODINA

–          Karate klub „Osijek“ Osijek

–          Rukometni klub „Mladost“ Donji Miholjac

–          Hrvački klub „Fami“ Donji Miholjac

–          Košarkaški klub „Našice“ Našice

60 GODINA

–          Nogometni klub „Omladinac“ Niza

–          Športsko ribolovno društvo „Šaran“ Podgajci Podravski

–          Muški odbojkaški klub „Željezničar“ Osijek

70 GODINA

–          Športska ribolovna udruga „Valpovka“ Valpovo

–          Plivački klub „Đakovo“ Đakovo

–          Nogometni klub „Lio“ Osijek

–          Rukometni klub „Đurđenovac“ Đurđenovac

–          Kuglački klub „Belišće“ Belišće

–          Kuglački klub „Hrvatske telekomunikacije“ Osijek

90 GODINA

–          Ribolovna športska udruga „Udica“ Donji Miholjac

–          Nogometni klub „Sloga“ Koritna

100 GODINA

–          Osječki ribolovni športski klub

–          Nogometni klub „Olimpija“ Osijek

120 GODINA

–          Teniski klub „Donji Miholjac“ Donji Miholjac

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija