Jučer, 8. prosinca, u Gorjanima, temeljem naloga suda policajci su pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 25-godišnji hrvatski državljanin te su pronašli i oduzeli više komada oružja i streljiva i to: malokalibarsku pušku, zračnu pušku, ručno izračeni pištolj, 30-tak komada streljiva kalibar 5,6 milimetara i 10-tak komada streljiva kalibra 7,62 milimetara. Također mu je oduzeto i oružje koje je legalno posjedovao, a to je lovačka puška i nekoliko komada streljiva kalibra 30-06.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnjak bez dozvole i odobrenja nabavio oružje i streljivo.

Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 25-godišnjaka policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Podsjećaju građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje:

“Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.”

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo