Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva i čak se boji. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem. Tijekom pada Vukovara u jedan od autobusa ukrcani su zarobljeni branitelji i ranjenici, a čija se sudbina ni nakon 30 godina ne zna.

Radnja je ovo novog igranog filma o Domovinskom ratu “Šesti autobus”, koji uskoro započinje s prikazivanjem u hrvatskim kinima.

Redatelj ove ratne drame je Eduar Galić, a u glavnim ulogama možemo gledati Zalu Đurić, Tonija Gojanovića i Arnauda Humberta.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a ako je vjerovati kritici dobili smo jedan vrlo dobar film o Domovinskom ratu. Već su zakazane projekcije u kinima diljem Hrvatske, a s prikazivanjem započinje 17. studenoga. U Đakovu će se film prikazati u nedjelju 20. studenoga s početkom u 17:00 sati.

Naslovnu pjesmu za film “Život kao rijeka” potpisuje Goran Bare.

Igor Kretonić
Foto: Šesti autobus FB