Početkom sljedećeg tjedna u neuobičajenom terminu (ponedjeljak i utorak), Centar za kulturu donosi nam projekcije dvaju domaćih filmova: A bili smo vam dobri i Plavi cvijet.

A bili smo vam dobri

Izvorno ime: A bili smo vam dobri
Redatelj: Branko Schmidt
Uloge: Rene Bitorajac, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat, Milivoj Beader, Nikša Butijer, Paško Vukasović, Goran Navojec, Dražen Šivak, Nela Kocsis
Žanr: drama
Trajanje: 72 minute
Godina: 2021.
Država: Hrvatska, Bosna i Hercegovina

15.11.2021., ponedjeljak, 20.00 sati
16.11.2021., utorak, 17.00 sati

Trideset godina nakon rata, odlikovani heroj Dinko ogorčen je i razočaran. Napustila ga je obitelj, a Hrvatska za koju se borio osiromašena je, raseljena i korumpirana. Dinko se odaziva na poziv starih suboraca koji od Vlade zahtijevaju davno obećani muzej u zgradi iz koje se išlo u rat. Demonstracijama se pridružuju mladi fašisti, što dovodi do sukoba s policijom. Dinko izgubi kontrolu i nasilje eskalira.

Plavi cvijet

Izvorno ime: Plavi cvijet 
Redatelj: Zrinko Ogresta 
Uloge: Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica, Alen Liverić 
Žanr: drama
Trajanje: 83 minute
Godina: 2021.
Država: Hrvatska

15.11.2021., ponedjeljak, 17.00 sati

Mirjana je službenica u zagrebačkoj tvornici konca. Na dan proslave 20. obljetnice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvjetljavaju dijelove njezina života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. Plavi cvijet film je o ženi, majci i kćeri, film koji budi emotivne asocijacije i nuka nas da dobro promotrimo sami sebe.

Sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete vidjeti u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu