Avatar: Put vode (3D)

Izvorno ime: Avatar: The Way of Water
Redatelj: James Cameron
Uloge: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis
Žanr: akcija, avantura, znanstvena fantastika
Trajanje: 190 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

22.1.2023., nedjelja, 20.00 sati (3D)

Radnja filma Avatar: Put vode odvija se više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. Zajedno je s Neytiri osnovao obitelj i dobili su djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

M3GAN

Izvorno ime: M3GAN
Redatelj: Gerard Johnstone
Uloge: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, Brian Jordan Alvarez, Amie Donald
Žanr: horor, triler, znanstvena fantastika
Trajanje: 102 minute
Godina: 2022.
Država: SAD

20.1.2023., petak, 20.00 sati
21.1.2023., subota, 17.00 sati

M3GAN je čudo umjetne inteligencije. Dizajniran od strane briljantne robotičarke Gemme u tvornici igračaka, M3GAN može slušati, gledati i učiti dok postaje prijatelj i učitelj, prijatelj u igri i zaštitnik, a sve za dijete za koje je vezana. Kad Gemma iznenada postane njegovateljica svoje osmogodišnje nećakinje Cady koja je ostala bez roditelja, Gemma je nesigurna i nespremna da bude roditelj. Pod velikim pritiskom na poslu, Gemma odlučuje upariti svoj prototip M3GAN s Cady u pokušaju da riješi oba problema – ali to je odluka koja će imati nesagledive posljedice.

Kit

Izvorno ime: The Whale
Redatelj: Darren Aronofsky
Uloge: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton
Žanr: drama
Trajanje: 117 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

20.1.2023., petak, 17.00 sati
21.1.2023., subota, 20.00 sati
22.1.2023., nedjelja, 17.00 sati

Priča govori o povučenom učitelju engleskog, ozbiljno pretilom, koji se bori sa zdravstvenim problemima te se pokušava ponovno povezati sa svojom otuđenom sedamnaestogodišnjom kćeri. Nju i njezinu majku ostavio je prije mnogo godina zbog veze s muškarcem. Na Venecijanskom filmskom festivalu film Kit dobio je sve pohvale, kako kritike, tako i publike koja ga je nagradila višeminutnim ovacijama.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo