[21.5.2023.] U Centru za kulturu prikazuju se dva nova filma: Brzi i žestoki 10 i Na krilima časti.

Brzi i žestoki 10

Izvorno ime: Fast X
Redatelj: Louis Leterrier
Uloge: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Jason Momoa, Rita Moreno
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 141 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

21.5.2023., nedjelja, 20.00 sati

Posljednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijih globalnih franšiza u kinematografiji. Tijekom mnogih misija i protiv nemogućih izgleda, Dom Toretto (Vin Diesel) i njegova obitelj nadmudrili su, iznervirali i nadmašili svakog neprijatelja na svom putu. Sada se suočavaju s najsmrtonosnijim protivnikom s kojim su se ikad suočili – zastrašujućom prijetnjom koja izranja iz sjena prošlosti, potaknuta krvnom osvetom i koja je odlučna razbiti ovu obitelj i uništiti sve i svakoga što Dom voli, zauvijek.

U filmu Brzi i žestoki 5 Dom i njegova ekipa ubili su zlog brazilskog narkobosa Hernana Reyesa i odrubili mu carstvo na mostu u Rio de Janeiru. Ono što nisu znali je da je Reyesov sin, Dante (Jason Momoa), svjedočio svemu tome i proveo posljednjih 12 godina smišljajući plan kako natjerati Doma da plati najveću cijenu. Danteov zaplet raspršit će Domovu obitelj od Los Angelesa do rimskih katakombi, od Brazila do Londona i od Portugala do Antarktika. Stvorit će se novi saveznici i ponovno će se pojaviti stari neprijatelji. Ali sve se mijenja kada Dom otkrije da je njegov vlastiti 8-godišnji sin (Leo Abelo Perry, Black-ish) krajnja meta Danteove osvete.

Na krilima časti

Izvorno ime: Devotion
Redatelj: J.D. Dillard
Uloge: Glen Powell, Jonathan Majors, Serinda Swan
Žanr: ratni
Trajanje: 138 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

21.5.2023., nedjelja, 17.00 sati

Film je inspiriran nevjerojatno potresnom istinitom pričom o dvojici elitnih borbenih pilota američke mornarice koji na kraju postanu najslavniji vojnici mornarice tijekom „zaboravljenog” Korejskog rata. Glume ih MCU zvijezda Jonathan Majors i Glen Powell iz Top Guna.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo