[10.2.2023.-12.2.2023.] Novi ciklus u Centru za kulturu Đakovo donosi nam čak četiri filma koja možemo pogledati ovog tjedna.

Čarobni Mike: Posljednji ples

Izvorno ime: Magic Mike’s Last Dance
Redatelj: Steven Soderbergh
Uloge: Channing Tatum, Salma Hayek Pinault, Ayub Khan Din, Jemelia George, Juliette Motamed
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 107 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

12.2.2023., nedjelja, 17.00 sati

Ovog Valentinova stiže treći nastavak hit franšize sa Channing Tatumom i Salmom Hayek Pinault u glavnim ulogama. Magic Mike nakon duge pauze ponovno izlazi na pozornicu. Nakon što ga je propali poslovni dogovor ostavio bez novca, Mike je prisiljen raditi kao barmen u Floridi. Nadajući se posljednjem dobrom provodu, Mike bježi u London s poznatom bogatašicom koja mu daje ponudu koju ne može odbiti, no uz pokoju skrivenu namjeru. Kada Mike otkrije njezin plan, mora se zapitati mogu li on i novi zgodni plesači koje će morati dovesti u formu izvesti nemoguće?

Čovjek zvan Otto

Izvorno ime: A Man Called Otto
Redatelj: Marc Forster
Uloge: Tom Hanks, Manuel Garcia-Rulfo, Mariana Treviño, Cameron Britton, Rachel Keller
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 126 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

11.2.2023., subota, 17.00 sati

Film je nastao prema humorističnom i dirljivom bestseleru New York Timesa. Čovjek zvan Otto prati priču o Ottu Andersonu (Tom Hanks), mrzovoljnom udovcu čija je jedina radost kritiziranje i osuđivanje njegovih ogorčenih susjeda. Kada se živahna mlada obitelj doseli u susjednu kuću, on upoznaje brzopletu trudnicu Marisol, što dovodi do neočekivanog prijateljstva koje će njegov svijet okrenuti naglavačke.

Redatelj filma Čovjek zvan Otto je Marc Forster (San za životom J.M. Barrieja) a glavni su glumci dvostruki dobitnik nagrade Oscar® Tom Hanks (najbolji glumac, Philadelphia 1993.; Forrest Gump, 1994.), Mariana Trevino (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih). Scenarij je napisao David Magee (nominacija za Oscara® – najbolji adaptirani scenarij: Pijev život, 2012.) prema noveli Fredrika Backmana “Čovjek zvan Ove”. Producenti filma su Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman i Fredrik Wikström Nicastro dok su izvršni producenti Marc Forster, Renée Wolfe i David Magee.

Titanic: 25. godišnjica (3D)

Izvorno ime: Titanic
Redatelj: James Cameron
Uloge: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher
Žanr: drama, romansa, ljubavni
Trajanje: 195 minuta
Godina: 1997.
Država: SAD

10.2.2023., petak, 20.00 sati (3D)
12.2.2023., nedjelja, 20.00 sati
 (3D)

Najpoznatiji film redatelja Jamesa Camerona vraća se na velika platna povodom svoje 25. obljetnice, samo u 3D formatu! Titanic je ušao u filmsku povijest osvojivši 11 Oscara®, uključujući one za najbolji film i režiju. Nakon prvog prikazivanja 1997. godine, film je postao najuspješniji film svih vremena i trenutno je treći film s najvećom zaradom u svijetu. Priča o potonuću luksuznog prekooceanskog broda promoviranog kao “nepotopivog” obišla je cijeli svijet u rekordno kratkom roku, a mnogi se filmski kritičari slažu kako je Titanic i dalje “najveći film ikad snimljen”. U ovoj fiktivnoj priči smještenoj u sjeni stvarne tragedije potonuća možda najpoznatijeg broda u povijesti glume Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson i Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater, pripadnici potpuno različitih slojeva društva koji se zaljube u trenutku dok brod putuje prema svojoj propasti.

Netko kuca na vrata kolibe

Izvorno ime: Knock at the Cabin
Redatelj: M. Night Shyamalan
Uloge: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui
Žanr: horor, misterija, triler
Trajanje: 100 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

10.2.2023., petak, 17.00 sati
11.2.2023., subota, 20.00 sati

Andrew, Eric i njihova posvojena kćer Wen odlaze na odmor u kolibu u šumi. Idilični obiteljski odmor ne traje dugo jer njihovoj kćeri prilazi nepoznati čovjek i govori joj kako se mora sprijateljiti s njom i njezinim očevima te mu se slama srce zbog onoga što mora učiniti. Nakon što on i još troje ljudi provale Andrewu, Ericu i Wen u kolibu, drže ih kao taoce te im govore kako moraju obaviti važan posao, možda i najvažniji u povijesti svijeta. Obitelj mora napraviti izbor, a ako to ne učine, biti će izazvana apokalipsa.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo