Centar za kulturu Đakovo ponovno nam donosi dva filma. Ovoga vikenda prikazivat će se akcijski triler “Dani gnjeva” i avantura “Poly i ja”.

Dani gnjeva

Izvorno ime: Wrath of Man
Redatelj: Guy Ritchie
Uloge: Jason Statham, Scott Eastwood, Josh Hartnett, Holt McCallany, Laz Alonso
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 118 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

29.4.2021., četvrtak, 20.00 sati
30.4.2021., petak, 20.00 sati

Priča slijedi misterioznog H, zaštitara opakog pogleda koji radi za tvrtku koja prevozi novac u Los Angelesu i koji je odgovoran za prijevoz milijuna dolara po gradu. Tijekom pljačke vozila za koje su bili zaduženi, njegovi kolege ostaju iznenađeni preciznošću i vještinama koje će H pokazati i pitaju se tko je on zapravo i odakle je došao.

Kao što to uvijek biva u Ritchijevim inače zanatski perfektnim akcijama, i ovaj film obiluje uvrnutim detaljima i epskim dijalozima koji će se prepričavati godinama.

Poly i ja

Izvorno ime: Poly 
Redatelj: Nicolas Vanier 
Uloge: François Cluzet, Julie Gayet, Patrick Timsit 
Žanr: avantura
Trajanje: 102 minute
Godina: 2020.
Država: Francuska

29.4.2021., četvrtak, 17.00 sati
30.4.2021., petak, 17.00 sati

Desetogodišnja Cécile teško se prilagođava životu na selu. Dolazak putujućeg cirkusa napokon joj nudi malo zabave. Svi žure vidjeti Poly, najveću atrakciju. Cécile međutim otkriva da vlasnik Brancalou zlostavlja jadnu životinju i odlučuje je spasiti! Sakrivajući svoju novu prijateljicu od odraslih, Cecile pronalazi neočekivane saveznike u tajanstvenom Victoru i djeci iz sela. S Brancalouom za petama, Cécile i Poly kreću u avanturu punu opasnosti i iznenađenja.

Sve najave filmova možete potražiti u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu