Dječak i tigar

Izvorno ime: Taigara: An adventure in the Himalayas
Redatelj: Brando Quilici
Uloge: Sunny Pawar, Claudia Gerini, Yoon C. Joyce
Žanr: avantura
Trajanje: 94 minute
Godina: 2023.
Država: Italija

3.2.2023., petak, 20.00 sati

Inspirativna i uzbudljiva avantura koja se bavi jednim od najvažnijih pitanja našeg vremena, očuvanjem divljih životinja i ugroženih vrsta, s ciljem širenja poruke o ekstremnoj situaciji u kojoj se naš planet Zemlja danas nalazi. U dolinama Himalaja, dječak siroče spašava mladunče bengalskog tigra od nemilosrdnih lovokradica koji su ubili tigrovu majku. Zajedno su krenuli u planine do samostana Taktsang u Butanu poznatog kao “Tigrovo gnijezdo” gdje su se budistički redovnici sklonili nakon kineske invazije na Tibet 1950. kako bi zaštitili te grandiozne velike mačke. Dječak i tigar će zajedno morati proputovati stotine milja i preživjeti ekstremne vremenske uvjete kako bi stigli do tigrovog novog doma visoko na Himalaji. Njih će dvoje doživjeti jednu od najvećih životnih avantura: pravo prijateljstvo!

Asterix & Obelix: Srednje kraljevstvo

Izvorno ime: Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu
Redatelj: Guillaume Canet
Uloge: Zlatan Ibrahimović, Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Pierre Richard, Marion Cotillard, Vincent Cassel
Žanr: obiteljski, komedija, avantura
Trajanje: 112 minuta
Godina: 2023.
Država: Francuska

5.2.2023., nedjelja, 20.00 sati

Svi ljubitelji urnebesno zabavnih Gala – Asterixa i Obelixa, napokon dolaze na svoje u petom filmu franšize! Godina je 50. pr. Kr., i kineska je carica zatvorena nakon državnog udara koji je potaknuo princ izdajica. Uz pomoć feničkog trgovca i njezinog vjernog tjelohranitelja, caričina jedina kći princeza Sass-Yi bježi u Galiju kako bi zatražila pomoć dvojice hrabrih ratnika Asterixa i Obelixa, koji su zahvaljujući svom čarobnom napitku obdareni nadljudskom snagom. Ova dva nerazdvojna heroja rado prihvaćaju pomoći i tako počinje veliko putovanje i avantura na putu za Kinu. Ali Cezar i njegova moćna vojska, žedni novog osvajanja, također idu prema Srednjem kraljevstvu. U petom filmu franšize se pridružila i velika nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović kao Oneofus.

Neustrašiva njuška

Izvorno ime: Paws of Fury: The Legend of Hank
Redatelj: Mark Koetsier, Rob Minkoff, Chris Bailey
Uloge: Tarik Filipović, Marko Makovičić, Nikola Marjanović, Goran Malus, Dražen Bratulić, Marko Juraga, Gorban Vrbanić, Ivan Mokrović, Ana Zibar, Ivan Đuričić, Daniel Dizdar, Paula Slavica, Dora Jakobović, Ivor Plužarić, Ana Čapalija
Žanr: animirani, akcija, komedija
Trajanje: 98 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

3.2.2023., petak, 17.00 sati
5.2.2023., nedjelja, 17.00 sati

Naoko neugledni pas Hank sanja velike snove. Toliko velike da želi postati pravi pravcati samuraj. E sad, nije to baš tako jednostavno kao u snovima. Najgore od svega nije ni nepoznata zemlja, ni daleki put, ni neobična hrana koja uopće ne liči na pseću, već njegov strah kako izaći na kraj sa jedinim stanovnicima te zemlje – mačkama. Hank, neodoljiv i lijepo odgojen pas ima za protivnika vrlo zločestog mačora, Ika Chu-a opakog vođu nepobjedive vojske samuraja. Ika nagovara pomalo naivnog Hanka da postane samuraj i glavni zaštitnik grad Kakamucho. Hank prihvaća ponudu ne sluteći prave namjere podloga Ika Chua. Srećom, u Kakamucho upoznaje Jimba, nekada velikog i karizmatičnog samuraja koji, mada ispočetka nevoljko, uzima Hanka pod svoje i uči ga “tajnama zanata”. Sklopivši prvo istinsko prijateljstvo između mačke i psa, njih dvojica kreću na ludo i nezaboravno putovanje kako bi spasili grad Kakamucho od zlog Ika Chua. Na koncu Hank ispunjava svoje snove i spoznaje što uistinu znači biti samuraj.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo