[1.9.2023.-3.9.2023.] Tri nova filma stižu u Đakovački Centar za kulturu.

Drakula: Buđenje zla

Izvorno ime: The Last Voyage of the Demeter
Redatelj: André Ovredal
Uloge: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, Javier Botet, David Dastmalchian
Žanr: horor
Trajanje: 118 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

2.9.2023., subota, 20.00 sati
3.9.2023., nedjelja, 17.00 sati

Adaptacija jednog jezivog poglavlja popularnog horor romana Brama Stokera “Drakula”, u režiji Andréa Øvredala. Zastrašujuća priča o trgovačkom brodu Demeter, koji je unajmljen za prijevoz privatnog tereta – pedeset neoznačenih drvenih sanduka koji plove do Londona. Na tom putovanju čudni događaji zadese posadu koja pokušava preživjeti oceansko putovanje, svake noći praćeni nemilosrdnom prisutnošću na brodu. Kada Demeter konačno stigne do obala Engleske, to je pougljenjena, napuštena olupina, a od posade nema ni traga.

Zvuk slobode

Izvorno ime: Sound of Freedom
Redatelj: Alejandro Monteverde
Uloge: Jim Caviezel, Bill Camp, Cristal Aparicio, Javier Godino, Mira Sorvino, Lucás Ávila, Yessica Borroto Perryman, Manny Perez
Žanr: akcija, biografski, drama
Trajanje: 131 minuta
Godina: 2023.
Država: Meksiko, SAD

1.9.2023., petak, 20.00 sati
2.9.2023., subota, 17.00 sati

Film koji se temelji na istinitoj priči o užasnoj trgovini djecom, po gledanosti je potukao rekorde u američkim kinima, ostavivši iza sebe druge blockbustere. Film govori o istinitoj životnoj priči Timothyja Ballarda, koji je dao otkaz u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti kako bi pomogao spasiti djecu koja su postala žrtve trgovine ljudima u Kolumbiji.

Pravednik: Konačno poglavlje

Izvorno ime: The Equalizer 3
Redatelj: Antoine Fuqua
Uloge: Denzel Washington, Dakota Fanning, David Denman, Sonia Ammar, Gaia Scodellaro
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 109 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

1.9.2023., petak, 17.00 sati
3.9.2023., nedjelja, 20.00 sati

Nakon što se umirovio s pozicije vladinog hitmana, Robert McCall pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se u finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, no, kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša McCall, zna što mora učiniti pod svaku cijenu – spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo