Tri filma ovoga tjedna donosi nam Centar za kulturu Đakovo. Animirana sinkronizacija Encanto: Naš čarobni svijet priča je o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Kralj Richard priča je o teniskim počecima sestara Williams, aIstjerivači duhova: Naslijeđe novi je nastavak ove kultne sage.

Encanto: Naš čarobni svijet

Izvorno ime: Encanto
Redatelj: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Uloge: Mia Negovetić, Ksenija Prohaska, Filip Riđički, Iva Mihalić, Albina Grčić, Lu Jakelić, Ervin Baučić, Sabrina Hebiri, Damir Kedžo
Žanr: animirani
Trajanje: 99 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

26.11.2021., petak, 17.00 sati
27.11.2021., subota, 17.00 sati
28.11.2021., nedjelja, 17.00 sati, 3D projekcija

Animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje izuzetne obitelji. Iako se obitelj Madrigal možda razlikuje od vaše, s njima ćete se osjećati baš kao kod kuće.

Kralj Richard

Izvorno ime: King Richard
Redatelj: Reinaldo Marcus Green
Uloge: Will Smith, Jon Bernthal, Tony Goldwyn
Žanr: sportska drama, biografija
Trajanje: 144 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

25.11.2021., četvrtak, 20.00 sati
26.11.2021., petak, 20.00 sati
28.11.2021., nedjelja, 20.00 sati

Richard gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, no ipak se obvezao trenirati najbolje tenisačice svijeta, Serenu i Venus Williams. Dok su bile još jako male, Richard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere.

Snaga obitelji, ustrajnost i nepokolebljivo vjerovanje su bila sredstva za postizanje nemogućeg i ostavljanje dojma na cijeli svijet. Kao rezultat, Serena i Venus Williams su osvojile brojne Grand Slam naslove i postale su najtrofejnije, najdominantnije i najuvjerljivije tenisačice u modernom tenisu.

Istjerivači duhova: Naslijeđe

Izvorno ime: Ghostbusters: Afterlife
Redatelj: Jason Reitman
Uloge: Carrie Coon, Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd
Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 124 minute
Godina: 2021.
Država: SAD

25.11.2021., četvrtak, 17.00 sati
27.11.2021., subota, 20.00 sati

Od redatelja Jasona Reitmana i producenta Ivana Reitmana, dolazi sljedeće poglavlje u izvornom Ghostbusters svijetu. U filmu Istjerivači duhova: Naslijeđe, kad samohrana majka i njezino dvoje djece stignu u mali grad, počinju otkrivati svoju vezu s izvornim Istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

Sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete vidjeti u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Foto: Centar za kulturu