[17.6.2023.-18.6.2023.] Dva nova filma stižu u đakovački Centar za kulturu.

Flash

Izvorno ime: The Flash
Redatelj: Andy Muschietti
Uloge: Ezra Miller, Michael Keaton, Sasha Calle, Michael Shannon, Ron Livingstone
Žanr: akcija, avantura, fantazija
Trajanje: 144 minute
Godina: 2023.
Država: SAD
 
17.6.2023., subota, 20.00 sati
18.6.2023., nedjelja, 20.00 sati

Omiljeni član Lige pravde, The Flash, ovog ljeta dobiva svoj prvi samostalni film, u režiji Andyja Muschiettija, s Ezrom Millerom koji će ponoviti svoju kultnu ulogu vodećeg DC heroja. Da nas očekuje prava ljetna akcijska poslastica dokazuje i činjenica da će u novom film veliku ulogu imati i po mnogima najbolji Batman svih vremena – Michael Keaton. Svjetovi se sudaraju dok Barry Allen koristi svoje supermoći za putovanje kroz vrijeme kako bi promijenio događaje iz svoje prošlosti. Međutim, pokušaj da spasi svoju obitelj nenamjerno ga okreće u budućnost, ostavljajući Barryja zarobljenog u okrutnoj sadašnjosti u koju se general Zod vratio s prijetnjom uništenja, a Barry nema drugih superheroja koji bi mu priskočili u pomoć. Osim ako ne uspije izmamiti sasvim drugačijeg Batmana iz mirovine i spasiti zatočenog Kriptonca iz zatočeništva, iako ne onog kojeg traži. U konačnici, Barryjeva jedina nada da spasi svijet u kojem se našao i vrati u budućnost koju poznaje jest utrka s vlastitim životom. Ali hoće li konačna žrtva biti dovoljna da se uspostavi red u svemiru?

Elementi

Izvorno ime: Elemental
Redatelj: Peter Sohn
Glasovi: Tea Harčević, Paško Vukasović, Sven Medvešek, Mirela Brekalo-Popović, Iva Mihalić, Biserka Ipša-Kunčević, Tom Rushaidat, Filip Riđički, Tereza Kesovija, Duško Ćurlić, Petar Grašo
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 103 minute
Godina: 2023.
Država: SAD

17.6.2023., subota, 17.00 sati
18.6.2023., nedjelja, 17.00 sati

Nova maštovita animacija studija Disney i Pixar koja govori o različitostima i njihovoj privlačnosti. Radnja filma smještena je u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. Unatoč njihovim očitim i temeljnim razlikama oni će shvatiti da su mnogo sličniji nego što su mislili i da je ono što se nalazi iznutra puno važnije od onoga što je izvana.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo