Hitna pomoć

Izvorno ime: Ambulance
Redatelj: Michael Bay
Uloge: Eiza González, Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 136 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

8.4.2022., petak, 20.00 sati
10.4.2022., nedjelja, 17.00 sati

Na ulicama Los Angelesa u samo jednom danu tri života će se zauvijek promijeniti. Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti grada i mogućim plijenom od 32 milijuna dolara. Kako je došlo do toga?

Odlikovani veteran Will Sharp nema novca za plaćanje troškova liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od osobe od koje to nikako nije smio – svog posvojenog brata Dannya (Jake Gyllenhaal), karizmatičnog kriminalca. Danny ponudi bratu sudjelovanje u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ga ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojemu se nađu ozlijeđeni policajac u borbi za život kao i medicinska tehničarka Cam Thompson. U bjesomučnoj potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijelog grada, održati svoje taoce na životu i pritom ne ubiti jedan drugoga.

Morbius

Izvorno ime: Morbius
Redatelj: Daniel Espinosa
Uloge: Jared Leto, Michael Keaton, Adria Arjona, Jared Harris
Žanr: akcija
Trajanje: 104 minute
Godina: 2022.
Država: SAD

8.4.2022., petak, 17.00 sati
10.4.2022., nedjelja, 20.00 sati

Jedan od Marvelovih najintrigantnijih, ali u isto vrijeme i najkompleksnijih likova konačno oživljava na velikom platnu uz Jareda Leta, dobitnika prestižne nagrade Oscar, koji će se preobratiti u zagonetnog antijunaka Michaela Morbiusa. Uslijed rijetke krvne bolesti, a odlučan spasiti druge koji boluju od sličnog problema, doktor Morbius pokušava s opasnim eksperimentom. Premda se isprva sve čini strahovito uspješnim, on sam pretvara se u sve mračniju figuru. Hoće li dobro nadvladati zlo ili će Morbius na kraju ipak podlegnuti novim misterioznim porivima?

Sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete pročitati u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu