U razdoblju od 6. do 9. svibnja Centar za kulturu donosi nam dva filma. Na rasporedu su akcijska komedija Hollywoodska prevara i animirana sinkronizacija Ainbo: Dobri duh Amazone.

Hollywoodska prevara

Izvorno ime: The Comeback Trail
Redatelj: George Gallo
Uloge: Robert De Niro, Morgan Freeman, Emile Hirsch, Blerim Destani, Zach Braff
Žanr: akcija, komedija
Trajanje: 105 minute
Godina: 2020.
Država: SAD

6.5.2021., četvrtak, 20.00 sati
7.5.2021., petak, 20.00 sati
8.5.2021., subota, 20.00 sati

Maxov zadnji film propao je u kinima i ostavio Maxa u dugovima prema zloglasnom mafijašu Reggieu, koji mu prijeti ubojstvom. U isto vrijeme, ostarjela zvijezda filmova, Duke Montana razmišlja o samoubojstvu dok dane provodi opijajući se u svojoj sobi. Dani slave su daleko iza njega i više ne vidi smisao života.

Spletom okolnosti Max je saznao kako, u slučaju smrti glavnog glumca na setu koji je osiguran, producentima ostaje novac od osiguranja. U tome vidi sjajnu priliku te odluči snimiti novi film u kojem će mu glavni glumac biti Duke Montana. No Duke preživljava sve klopke koje mu Max postavlja i pri tome nastaju sjajne filmske scene. Max shvati da pred sobom ima film Oskarovskog potencijala i odustane od prvobitnog plana, ali taj scenarij se uopće ne sviđa Reggieu.  

Ainbo: Dobri duh Amazone

Izvorno ime: Ainbo
Redatelj: Richard Claus
Uloge: Amanda Prenkaj, Dunja Fajdić, Ronald Žlabur, Goran Malus, Slavko Juraga, Hrvoje Klobučar
Žanr: animirani
Trajanje: 84 minute
Godina: 2021.
Država: Peru, Nizozemska

6.5.2021., četvrtak, 17.00 sati
7.5.2021., petak, 17.00 sati
9.5.2021., nedjelja, 17.00 sati

Ainbo je priča o djevojčici koja se rodila i odrasla u najdubljoj džungli Amazone u selu Colonia. Jednog dana otkrila je da je njezina zemlja ugrožena i shvatila da na svijetu postoje i drugi ljudi, osim njezinih. Koristeći pomoć svojih duhovnih vodiča, krenula je na put tražeći pomoć od najmoćnije Majke Duha Amazone, Kornjače Motelo Mama. Vođena njezinim savjetima, Ainbo je odlučna spasiti svoj raj od pohlepne i prekomjerne sječe stabala te ilegalnog iskopavanja i spasiti svoje ljude prije nego što bude prekasno.

Raspored svih filmova koji se prikazuju u Centru za kulturu možete pronaći u našoj rubrici kino.

Igor Kretonić
Foto: Centar za kulturu