Jurski svijet: Carstvo

Izvorno ime: Jurassic World Dominion
Redatelj: Colin Trevorrow
Uloge: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise
Žanr: epska akcijska avantura
Trajanje: 146 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

10.6.2022., petak, 20.00 sati
11.6.2022., subota, 17.00 sati
12.6.2022., nedjelja, 20.00 sati

Od arhitekta i redatelja Jurskog svijeta Colina Trevorrowa, Carstvo se odvija četiri godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosauri sada žive i love zajedno s ljudima diljem svijeta. Ova krhka ravnoteža preoblikovat će budućnost i odrediti, jednom zauvijek, hoće li ljudska bića ostati vrhunski grabežljivci na planetu koji sada dijele s najstrašnijim stvorenjima u povijesti. Film Jurski svijet: Carstvo pokreće franšizu vrijednu više od 5 milijardi dolara na smion, neistražen teritorij, s nikad viđenim dinosaurima, vratolomnom akcijom i zapanjujućim novim vizualnim efektima.

U filmu se pojavljuju novi članovi glumačke ekipe – DeWanda Wise (She’s Gotta Have It), Mamoudou Athie (Arhiv 81), Dichen Lachman (Agents of S.H.I.E.L.D.), Scott Haze (Minari) i Campbell Scott (The Amazing Spider-Man 2). Povratna glumačka postava filma uključuje BD Wonga kao dr. Henryja Wua, Justice Smitha kao Franklina Webba, Daniellu Pinedu kao dr. Ziu Rodriguez i Omar Syja kao Barryja Sembenea. 

Zločin u Hollywoodu

Izvorno ime: Last Looks
Redatelj: Tim Kirkby
Uloge: Charlie Hunnam, Morena Baccarin, Mel Gibson
Žanr: akcija, kriminalistički, misterija
Trajanje: 110 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

10.6.2022., petak, 17.00 sati
11.6.2022., subota, 20.00 sati
12.6.2022., nedjelja, 17.00 sati

Charlie Waldo bivši je detektiv koji živi minimalističkim i samotnjačkim načinom života duboko u šumi. Iza sebe ostavio je uspješnu karijeru i djevojku Lorenu kako bi platio samonametnutu kaznu radi groznog propusta u jednom od prethodnih slučajeva na kojima je radio. Njegov će miran život biti iznenada prekinut kada bude primoran da radi kao privatni detektiv i istraži ubojstvo supruge jedne ekscentrične TV zvijezde.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu