[13.5.2023.] Dva nova filma stižu u đakovački Centar za kulturu.

Klub zadovoljnih žena 2: Novo poglavlje

Izvorno ime: Book Club: The Next Chapter
Redatelj: Bill Holderman
Uloge: Jane Fonda, Mary Steenburgen, Diane Keaton, Don Johnson, Candice Bergen
Žanr: komedija, romansa/ljubavni
Trajanje: 107 minuta
Godina: 2023.
Država: SAD

13.5.2023., subota, 20.00 sati

Dugo iščekivani nastavak koji prati četiri najbolje prijateljice koje odlaze u Italiju na zabavno djevojačko putovanje koje nikad nisu imale. Kad stvari izmaknu kontroli i otkriju se tajne, njihov se opušteni odmor pretvara u avanturu koja se događa jednom u životu.

Legendarni kvartet ponovno se okuplja s ikonama Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen i Mary Steenburgen u glavnim ulogama uz Craiga T. Nelsona, Giancarla Gianninija s Andyjem Garciom i Donom Johnsonom. Film su napisali Bill Holderman i Erin Simms, a Holderman se vraća kao redatelj.

Drevna mišologija

Izvorno ime: Pattie et la colère de Poséidon
Redatelj: David Alaux, Eric Tosti, Jean-François Tosti
Glasovi: Ana Magud, Sreten Mokrović, Ervin Baučić, Matko Knešaurek, Goran Vrbančić, Luna Baučić, Marko Juraga, Ivan Šarić, Adnan Prohić, Davor Svedružić, Ivan Đuričić, Jasna Palić Picukarić, Daniel Dizdar
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 95 minuta
Godina: 2022.
Država: Francuska

13.5.2023., subota, 17.00 sati

Na daleki put u drevnu Grčku vodi nas mlada i pametna mišica Pattie koja je oduvijek željela postati heroina. Pattie, uz mačka Sama, starog heroja Jasona i Argonaute, kreće u odvažnu potragu kako bi stanovnicima Yolcosa pružila pomoć u izradi kipa grčkog boga mora – Posejdona. Yolcos krasi spomenik Zeusu, ali ne i Posejdonu, što u njemu stvara strašnu ljubomoru koja prelazi u bijes. U žaru ljutnje Posejdon stanovnicima Yolcosa oduzima zlatno runo, koje im osigurava sretan i lagodan život, dajući im rok do kojeg moraju izgraditi i njegov spomenik. U pustolovini života hrabra se mišica suočava s najbizarnijim i najopasnijim stvorenjima iz doba mitologije.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo