Centar za kulturu u ovome tjednu donosi nam čak tri filma: Kolonija, Kraljice kupona i Crna kutija.

Kolonija

Izvorno ime: Tides (The Colony)
Redatelj: Tim Fehlbaum
Uloge: Nora Arnezeder, Sarah-Sofie Boussnina, Iain Glen
Žanr: SF triler
Trajanje: 104 minuta
Godina: 2021.
Država: Njemačka

26.9.2021., nedjelja, 20.00 sati

Kad je život na zemlji postalo nemoguć, vladajuća elita naselila je planet Kepler 209, ali zbog njegove atmosfere novi stanovnici postaju sterilni. Dvije generacije kasnije, treba utvrditi je li život na zemlji ponovno moguć: Misija Ulysses II trebala bi donijeti sigurnost. Astronautkinja Blake jedina je preživjela slijetanje kapsule, ali ubrzo shvaća da nije sama na Zemlji. Borba za opstanak započinje i Blake je primorana donositi odluke koje će odrediti sudbinu cijelog čovječanstva.

Kraljice kupona

Izvorno ime: Queenpins
Redatelj: Aron Gaudet, Gita Pullapilly
Uloge: Kristen Bell, Kirby Howell-Baptiste, Vince Vaughn, Paul Walter Hauser
Žanr: komedija
Trajanje: 111 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

23.9.2021., četvrtak, 20.00 sati
26.9.2021., nedjelja, 17.00 sati

Radnja je temeljena na istinitoj priči o najvećoj prevari krivotvorenim kuponima u povijesti SAD-a. Kristen Bell je u ulozi nezadovoljne domaćice iz prigradskog naselja koja radi na „poduzetničkom” projektu osnivanja ilegalnog kluba s kuponima kojim ona i njezini partneri varaju velike prehrambene i ostale kompanije, dok štede milijune dolara članovima kluba.

Crna kutija

Izvorno ime: Black Box
Redatelj: Yann Gozlan
Uloge: Pierre Niney, Lou de Laâge, André Dussollier
Žanr: triler
Trajanje: 130 minuta
Godina: 2021.
Država: Francuska

23.9.2021., četvrtak, 17.00 sati

Mathieu je talentirani mladi analitičar crne kutije. U misiji mora riješiti razlog smrtonosnog pada potpuno novog zrakoplova. Kada vlasti zatvore slučaj, Mathieu se ne može oteti dojmu da s dokazima nešto nije u redu. Dok ponovno preslušava snimku, počinje otkrivati neke ozbiljno uznemirujuće detalje. Može li se snimka modificirati? Mathieu započinje vlastitu istragu – opsesivnu i opasnu potragu za istinom koja će brzo ugroziti mnogo više od njegove karijere.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu