Dva filma prikazuju se i ovog vikenda u Centru za kulturu. Krstarenjem džunglom avantura je koja će vas zajedno s Dwayne Johnsonom i Emily Blunt provesti kroz Amazonu koja skriva mnoštvo zanimljivosti, ali i opasnosti. Drugi film koji se prikazuje je Divlji Spirit, animirani film koji prikazuje nastojanja djevojčice Lucky da spasi konja Spirita iz zatočeništva.

Krstarenje džunglom

zvorno ime: Jungle Cruise
Redatelj: Jaume Collet-Serra
Uloge: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez, Jack Whitehall, Jesse Plemons, Paul Giamatti
Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 127 minuta
Godina: 2020.
Država: SAD

29.7.2021., četvrtak, 20.00 sati
30.7.2021., petak, 20.00 sati
31.7.2021., subota, 20.00 sati
1.8.2021., nedjelja, 20.00 sati

Lily putuje iz Londona u džunglu Amazone gdje angažira Franka da je vozi u svom brodiću niz rijeku. Lily je odlučna otkriti drevno stablo s nevjerojatnim ljekovitim svojstvima koje imaju moć promijeniti budućnosti medicine. U svojoj potrazi, ovaj dvojac će se susresti s bezbroj opasnosti i natprirodnih sila u varljivoj ljepoti bujne prašume.

Divlji Spirit

Izvorno ime: Spirit Untamed
Redatelj: Elaine Bogan
Uloge: Nika Barišić, Iva Visković Križan, Mirela Videk Hranjec, Darko Janeš
Žanr: animirani
Trajanje: 88 minuta
Godina: 2021.
Država: SAD

29.7.2021., četvrtak, 17.00 sati
30.7.2021., petak, 17.00 sati
31.7.2021., subota, 17.00 sati
1.8.2021., nedjelja, 17.00 sati

Divlji Spirit novo poglavlje popularne priče iz studija DreamWorks Animation. Lucky Prescott nije upoznala svoju pokojnu majku Milagro Navarro, neustrašivu jahačicu kaskaderku iz Miradera, malog grada na Divljem zapadu. Poput svoje majke, Lucky ne mari puno za pravila i ograničenja, čime svojoj teti Cori zadaje puno briga. Lucky je odrasla u gradu na istočnoj obali pod Corinim budnim okom, ali kad pretjera s opasnim nestašlucima, Cora odluči da se presele u Miradero, gdje živi Luckyin otac Jim. Lucky u početku nije oduševljena životom u pospanom gradiću, ali to se promijeni kada upozna divljeg mustanga Spirita i sprijatelji se s jahačicama Abigail Stone i Pru Granger.

Pruin otac, vlasnik staje Al Granger, najbolji je prijatelj Luckyina oca. Kada bešćutni kauboj i njegova družina odluče uhvatiti Spirita i njegovo stado kako bi ih prodali u zatočeništvo i teški rad, Lucky povede svoje nove prijateljice u veliku avanturu kako bi spasila konja koji joj je dao osjećaj slobode i svrhe te joj pomogao da otkrije vezu s majkom i meksičkim nasljeđem.

Sve o filmovima koji se prikazuju u Centru za kulturu možete pročitati u našoj rubrici kino.

Na našoj Facebook stranici svakog tjedna u nagradnom natječaju možete osvojiti dvije ulaznice za jedan od filmova koji se taj tjedan prikazuju.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Centar za kulturu