Moonage Daydream

Izvorno ime: Moonage Daydream
Redatelj: Brett Morgen
Uloge: David Bowie
Žanr: biografski
Trajanje: 140 minuta
Godina: 2022.
Država: Njemačka, SAD

1.10.2022., subota, 20.00 sati
2.10.2022., nedjelja, 17.00 sati

Moonage Daydream osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih umjetnika našeg vremena i prvi je film koji je podržao David Bowie Estate, koji je redatelju omogućio neviđeni pristup njihovoj kolekciji.

Ispričan uzvišenim, kaleidoskopskim slikama, osobnim arhiviranim snimkama, neviđenim izvedbama te utemeljen glazbom i riječima Davida Bowieja, MOONAGE DAYDREAM poziva publiku da urone u jedinstveni svijet koji je “Bowie”. Godine 2018. Morgenu je dodijeljen pristup bez presedana Bowiejevom arhivu koji obuhvaća cijeli životni materijal, uključujući opsežan katalog neviđenih snimaka i osobnu kolekciju njegove vlastite umjetnosti i poezije. Morgen je proveo četiri godine sklapajući film i još 18 mjeseci dizajnirajući zvučnu kulisu, animacije i paletu boja.

Tijekom svoje karijere, kroz generacije, Bowie nas je učio da su naše razlike naše snage.

Smiješak

Izvorno ime: Smile
Redatelj: Parker Finn
Uloge: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey
Žanr: horor
Trajanje: 115 minuta
Godina: 2022.
Država: SAD

30.9.2022., petak, 20.00 sati
2.10.2022., nedjelja, 20.00 sati

Nakon što je bila svjedok bizarnog, traumatičnog događaja u koji je bio umiješan i jedan pacijent, doktorica Rose Cotter počinje osjećati zastrašujuće pojave koje ne može objasniti. Dok nezamislivi užas počinje obuzimati njezin život, Rose se mora suočiti sa svojom problematičnom prošlošću, kako bi preživjela i pobjegla od zastrašujuće, nove stvarnosti.

Izvor|Foto: Centar za kulturu